Zout Waterverzachter

Ben je op zoek naar een zout waterverzachter? Kies dan voor een Aqua Service waterontharder, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Waterverzachters
Zout Waterverzachter

Zout voor mijn waterverzachter

Een waterverzachter met onthardingszout wordt gebruikt om grote hoeveelheden kalk in ‘hard water’ te verwijderen. Het zout dient om de filter schoon te spoelen tijdens de regeneratie. Door een waterverzachter met zout te gebruiken, verkrijgt u zuiver en kalkvrij water in huis. Wel moet u hier uiteraard het juiste onthardingszout voor gebruiken.

Zout Waterverzachter - Zout Waterverzachter

Zout Waterverzachter – zuiveringszout

Op deze pagina leest u meer over het zout dat u kunt gebruiken voor uw waterverzachter. Zo leest u niet alleen welk zout u moet gebruiken in het apparaat, maar ook welke soorten zout er zijn, wat het goedkoopste en duurste zout is en wat het beste zout is voor uw ontharder. Door de informatie op deze pagina te lezen, weet u precies welk zout u moet kopen voor uw waterverzachter en waarom.

De waterverzachter: altijd met regeneratiezout

In een waterverzachter gebruikt u geen gewoon keukenzout, maar wordt altijd zogenaamd regeneratiezout gebruikt. Regeneratiezout filtert namelijk beter dan keukenzout en kan de kalk beter aan het water onttrekken. Dankzij het regeneratiezout, wordt uw harde water dus zacht.

De verschillende soorten regeneratiezout

Er zijn drie soorten regeneratiezout: rotszout, ingedampt zout en zeezout. Dankzij dit zout kan u hard water omzetten in zacht water. In onderstaande alinea’s leest u meer over de verschillende soorten regeneratiezout.

Zout Waterverzachter - Zacht Water

Zout Waterverzachter – zacht water door zout

Rotszout

Rotszout is een mineraal dat uit de bodem gewonnen wordt. Gebruikt u dit zout in uw waterverzachter, dan heeft u vrij grove korrels rotszout in het apparaat. De korrels werken effectief maar zijn vrijwel onbewerkt. Dit betekent dat er onzuiverheden kunnen zitten in uw korrels, die kunnen aanslag veroorzaken binnenin de waterverzachter. Gebruikt u rotszout voor uw waterverzachter, dan zal u het zoutreservoir vaker moeten reinigen.

Ingedampt zout

Ingedampt zout wordt uit mijnen gewonnen. In tegenstelling tot rotszout, wordt ingedampt zout wel grondig gereinigd. Dit betekent dat er minder aanslag in uw waterverzachter ontstaat als u dit type zout gebruikt. Ingedampt zout wordt niet geleverd in de vorm van korrels maar in de vorm van tabletten. Deze tabletten blijven altijd hard, waardoor het water in de ontharder vrij kan blijven circuleren zonder dat er een pap ontstaat. Hiermee voorkom je aanslag in uw zoutreservoir.

Zeezout

Zeezout wordt gewonnen door zeewater in de zon te laten verdampen. Door het water te laten verdampen, blijft alleen het zout liggen. Het zout heeft meer onzuiverheden dan ingedampt zout maar wel minder dan rotszout. U kunt zeezout bestellen in de vorm van kristallen maar ook in de vorm van korrels.

Welk zout is het duurst en welk zout is het goedkoopst?

Rotszout is het goedkoopste onthardingszout, gevolgd door zeezout en vervolgens door het duurdere ingedampte zout. Om te weten te komen wat het beste zout voor uw waterverzachter is, gaat u best te rade bij uw leverancier. De meeste mensen kiezen voor zeezout, de gulden middenweg. Opgelet: Vraag uw leverancier of het gekozen regeneratiezout aanslag kan veroorzaken in uw waterverzachter. Zo voorkom je extra kosten en kiest u misschien beter een ander type zout. De beste manier om dit te weten te komen is door ondervinding.

Het zout bij u thuis laten leveren door uw leverancier

Het zout dat u in uw waterverzachter gebruikt, moet regelmatig aangevuld worden. Het onthardingszout kan namelijk op geraken. Dan kan er niet meer efficiënt geregenereerd worden en krijgt kalk weer vrij spel. Wilt u dat uw ontharder goed blijft werken? Doe dan regelmatig zout in het apparaat. De meeste mensen met een waterverzachter laten het zout gewoon leveren door hun leverancier. Dit kan tijdens het jaarlijkse onderhoud. Als u er plaats voor hebt kan u thuis voldoende zout stockeren zodat u weg kan voor een heel jaar. Uw onderhoudsman kan het zout dan ook meteen voor u aanvullen.

Zout Waterverzachter - Zoutleverancier Waterverzachter

Zout Waterverzachter – onderhoud zout waterverzachter

Op deze manier krijgt u niet alleen nieuw zout voor de waterverzachter maar wordt uw waterverzachter bij elke onderhoudsbeurt ook goed nagekeken door een expert. Zit er aanslag in het apparaat of is er een ander probleem met uw waterverzachter? Dan kan dit probleem meteen ter plaatse opgelost worden. Door in een jaarlijks onderhoud te investeren, gaat uw waterverzachter langer mee. Daarnaast werkt uw apparaat op deze manier nog beter, zo kan u uw water nog beter kunt ontkalken.

Zout kopen? Vraag om professioneel advies

Hoe goed u uw water kunt ontharden, is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van uw waterverzachter. Dit is namelijk ook afhankelijk van de kwaliteit van het onthardingszout, ofwel de tabletten, de korrels of de kristallen die in uw ontharder worden gebruikt om de kalk uit het water te filteren. Wij raden u dan ook altijd aan om in goed onthardingszout te investeren, altijd van een professionele en betrouwbare dealer.

Aqua Service Waterverzachter Prijs