Waterverzachter | Aqua Service

Ben je op zoek naar de beste waterverzachter? Kies dan voor een Aqua Service waterontharder, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Waterverzachters
Aqua Service Waterverzachters

10 Redenen waarom een waterverzachter een goed idee is

Zeg niet zomaar water tegen water. De kans is groot dat u ooit al eens gehoord hebt over hard en zacht water. Maar wat is dat nu precies? Met hard water wordt bedoeld, water waar veel kalk in zit. De hoeveelheid kalk in het water kan de smaak beïnvloeden maar is verder niet schadelijk voor de gezondheid. Hard water heeft wel enkele nadelen tegenover zacht water, dat dus kalkvrij is. Het zijn nadelen waar u zelf al ongetwijfeld mee te maken hebt gehad. Kalkaanslag die zich vastzet op kranen, tegels, boilers, waterkokers enz. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Door de installatie van een waterverzachter maakt u van hard water, zacht water. Hier zijn 10 redenen waarom dat het overwegen waard is.

Waarom een waterverzachter een goed idee is

1. Kalkaanslag voorkomen

Kalkaanslag is een direct gevolg van hard water en kan heel wat problemen veroorzaken. Het kan de werking van heel wat apparaten negatief beïnvloeden en het ontsiert ook tal van zaken in de woning. Door het gebruik van een waterverzachter voorkomt u dergelijke problemen. Nooit meer verkalkte kranen of douchekoppen, geen verstopte leidingen, enz.

2. Geen energieverlies meer

Wist u dat kalk ook een isolerend materiaal is? Dat betekent dat, wanneer er kalksteen ontstaat op verwarmingselementen in toestellen, de toestellen de warmte niet meer kunnen afgeven zoals het hoort. Het logische gevolg daarvan is dat het opwarmen van deze elementen veel langer zal duren. Dat leidt dan weer tot het nodeloos energieverbruik. Het resulteert ook in een hogere energierekening. Door een waterverzachter te gebruiken zal uw boiler, koffiezet of wasmachine een veel hoger rendement halen en dat bespaart u op termijn heel wat kosten.

3. Gezond voor huid en haar

Veel mensen hechten groot belang aan een mooie huid en aan glanzend haar. Met hard water zal je eigenlijk nooit het gewenste resultaat bereiken. De ruwe kalkdeeltjes zullen de natuurlijke beschermingslaag van de huid aantasten.

Waterverzachter - Zachte Huid Met Een Waterontharder

Waterverzachter – Zachte Huid Dankzij Een Waterontharder

Bovendien lost zeep niet helemaal op in kalk waardoor er altijd een onzichtbare laag achterblijft. Die laag verstopt de poriën waardoor de huid minder goed in staat is om voedingsstoffen op te nemen. Niet voor niets wordt onthard water aangeraden voor mensen met eczeem en psoriasis.

4. Minder schoonmaken

Volstaan bovenstaande redenen niet voor u? Dan kan deze u misschien helemaal overtuigen. Schoonmaken blijkt ook veel efficiënter te gaan met zacht water. Een waterverzachter zal u heel wat werk besparen. Druppels hard water die opdrogen zullen immers heel wat kalksporen nalaten. Dan heb je gekuist maar er blijven overal kleine vlekjes kalk achter. Bij zacht water heb je dit probleem niet. Dan zijn schoongemaakte oppervlaktes ook echt proper.

5. Kledij slijt minder snel

Kalk is eigenlijk een steensoort, in hard water zit dus opgeloste kalksteen.

Waterverzachter - Aqua Service

Waterverzachters

Die kleine kalkdeeltjes hebben een ruwe structuur en kunnen de vezel van uw kledij aantasten bij het wassen. Elke keer dat u de was doet, brengt u uw kledij eigenlijk schade toe. Zo zal uw kledij dus sneller verslijten en zullen de kleuren dof worden. Door te wassen met kalkvrij water, blijven er geen kalkresten achter in het wasgoed en verlengt u de levensduur van uw kleding. Ook uw kleuren zullen een stuk langer stralend blijven.

6. Minder onderhoudsproducten

Een detergent zal heel wat van zijn actieve bestanddelen moeten gebruiken om kalk in het water te neutraliseren. Pas nadat dit is kunnen gebeuren zal een detergent echt beginnen reinigen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u bij zacht water minder onderhoudsproduct nodig zult hebben om hetzelfde effect te bereiken. Bovendien hebt u veel minder agressieve detergenten nodig om te kuisen.

7. Goed voor het milieu

Door dat u dankzij het gebruik van zacht water heel wat minder producten nodig hebt,

draagt u ook uw steentje bij aan het milieu. Schoonmaakproducten en detergenten zijn vaak agressieve producten die het milieu schaden. Wie zacht water heeft verbruikt aanzienlijk minder van die producten. Daarnaast gaan bepaalde toestellen ook langer mee waardoor je de afvalberg help verkleinen.

8. Toestellen gaan langer mee

Een waterontkalker gebruiken heeft als één van de grootste voordelen dat toestellen langer meegaan. Een wasmachine, afwasmachine, boiler, waterkoker, enz. die dagelijks in contact komt met hard water zal een stuk sneller verslijten door kalksteen. Door dit harde water naar zacht water om te zetten kan u vermijden dat dit zal gebeuren. Zo verlengt u de levensduur van uw toestellen en spaart u ook nodeloze kosten uit.

9. Geen verstopte waterleidingen

Overmatige kalkaanslag zal vroeg of laat leiden tot verstopte waterleidingen. Niet alleen is dit erg vervelend, het is ook een dure aangelegenheid om de waterleidingen terug vrij te maken.

Waterverzachter - Zacht Haar

Waterverzachter – Zacht Haar Dankzij Een Waterverzachter

Met zacht water is er geen risico op verstopte leidingen.

10. Het is een slimme investering

De aankoop van een waterverzachter is een investering die je relatief snel kan terug verdienen. Je kan er heel wat energie mee besparen en je voorkomt dure kosten om kapotte toestellen te vervangen. Bovendien zal je meer tijd overhebben want je moet minder tijd spenderen aan de schoonmaak.

Zacht water: wat is het nadeel?

Er zijn dus tal van redenen om te opteren voor een waterverzachter die u in staat stelt om heel wat problemen de wereld uit te helpen. Het belangrijkste argument dat er te geven valt voor zacht water?

Waarom zou u het niet doen?

Er zijn immers heel wat nadelen verbonden aan het gebruik van hard water maar geen enkel aan het gebruik van zacht water.

Aqua Service Waterverzachter Prijs