Waterverzachter Prijzen | Aqua Service

Ben je op zoek naar de beste waterverzachter? Kies dan voor een Aqua Service waterontharder, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Waterverzachters
Waterverzachter Prijzen

Waterverzachter prijzen: hoeveel kost een waterverzachter?

De prijs van een waterverzachter

Net zoals bij elke investering is het belangrijk om bij de aankoop van een waterverzachter rekening te houden met de kostprijs.
Waterverzachter prijzen kunnen sterk variëren en hangen van tal van zaken af.

Waterverzachter Prijzen - Besparen Met Een Waterverzachter

Waterverzachter Prijzen – geld besparen met een waterverzachter

Een waterverzachter is een duurzame investering. Op termijn kan het veel geld opleveren.  Er is natuurlijk ook een initiële kostprijs aan verbonden. Bovendien verschillen waterverzachter prijzen onderling. Daarom is het nuttig om de werking van een waterverzachter te begrijpen. Zo weet u wat een dergelijk systeem precies inhoudt, en wat de voordelen ervan zijn. Op die manier krijgt u een beter zicht op welke waar u voor uw geld krijgt.

De voordelen van een waterverzachter

Een waterverzachter is een systeem dat leidingwater ‘zachter’ maakt, door er de aanwezige mineralen (zoals kalk en magnesium) eruit te filteren. Hierdoor wordt het water zachter en laat het geen kalk achter op bijvoorbeeld potten en pannen. Gewassen kledij gaat dan bijvoorbeeld ook zachter aanvoelen. Daarbij is het water minder schadelijk voor waterleidingen, aangezien het ontdaan werd van kalk. Een waterverzachter maakt het gebruik van schadelijke en agressieve detergenten overbodig. Zo kan u nog meer besparen. De afwezigheid van dergelijke producten is ook nog eens voordelig voor het milieu. Een win-win situatie dus als u een waterverzachter koopt.

Waterverzachter prijzen: bepalende factoren

Nu de voordelen van een waterverzachter duidelijk zijn, is het de bedoeling inzicht te krijgen in de prijs van een dergelijk systeem. Waterverzachter prijzen kunnen in sommige gevallen hoog lijken, hoewel de voordelen overduidelijk zijn. Een waterverzachter zorgt er o.a. voor dat kookgerei zoals potten en pannen, waterleidingen, wasmachines en dergelijke veel langer meegaan wanneer ze zacht water gebruiken. In die zin biedt het dus eigenlijk eerder financiële voordelen dan nadelen.

Waterverzachter Prijzen - Soorten Waterontharders

Waterverzachter Prijzen – soorten waterverzachters

Natuurlijk moet ook rekening gehouden met eventuele reparaties en onderhoud, factoren die de kosten in zekere mate kunnen beïnvloeden. Andere factoren die de waterverzachter prijzen beïnvloeden, zijn voorbeeld:

Type waterverzachter

De manier waarop de waterverzachter functioneert bepaalt grotendeels de prijs ervan. Zo zijn er bijvoorbeeld mechanische en elektronische waterverzachters. Het verschil ligt dan in het besturingssysteem. Mechanische waterverzachters werken met een tijdschakelaar. Die voert op vooraf vastgestelde tijdstippen een spoeling uit. Dit is het meest eenvoudige systeem en dus ook het goedkoopste. Elektronische waterverzachters worden op een elektronische manier aangestuurd.

Er is keuze tussen diverse programma’s.  Zo is er controle over het waterverbruik, enzovoort. Dit systeem heeft als voordeel dat er over het algemeen minder water en zout verbruikt wordt. Op lange termijn komt dat natuurlijk goedkoper uit. De kostprijs ligt dan wel iets hoger. De keuze die u maakt hangt af van uw noden. Als u vaak op reis bent of wanneer uw waterverbruik afhangt van het seizoen, dan is een elektronische ontharder ideaal. Is uw verbruik eerder constant, dan is een mechanische ontharder misschien een betere optie. De waterverzachter prijzen gaan dus hand in hand met uw verbruik.

Onderhoud van waterverzachter

Waterverzachters moeten natuurlijk goed onderhouden worden. Ook dat heeft een impact op de waterverzachter prijzen en op de kosten. Het is eigenlijk beter om een duurder systeem te kopen waar u naderhand minder werk aan heeft.  De spotgoedkope variant die regelmatig hersteld moet worden kan u zuur opbreken. Op lange termijn denken is de beste manier om overbodige kosten te voorkomen! Vaak bieden firma’s u de mogelijkheid om een onderhoudscontract te nemen. Zo kan de initiële prijs van de waterverzachter zakken. Het is in dit geval aangeraden om duidelijke informatie te vragen over de prijs van eventueel het onderhoud. Zo weet u steeds wat u kan verwachten.

Onmisbaar bij een waterverzachter is het regeneratiezout. Vaak biedt men bij zo’n onderhoudscontract ook de levering van zout aan. Aangezien het systeem niet zonder kan, is het zeker aangeraden om hier ook gebruik van te maken. Dan bent u zeker dat u kwaliteit in huis haalt en zal u nooit zonder vallen.

Volume van de waterverzachter

Het volume water dat de waterverzachter zal verbruiken is ook van belang. Als uw waterverzachter te klein is zal deze te vaak spoelen. Een te groot systeem verbruikt dan weer meer zout dan nodig. Bij de keuze van uw waterverzachter dient u hoe dan ook rekening te houden met hoeveel personen er gebruik van zullen maken. Het water ze samen gemiddeld verbruiken is ook van belang. Het antwoord op deze vragen is bepalend voor de aankoop en dus voor de waterverzachter prijzen.

Verlaagd BTW-tarief bij kopen van een waterverzachter

Ook BTW is bij waterverzachters natuurlijk inbegrepen in de prijs: als uw huis ouder is dan 10 jaar, dan kan u echter profiteren van een verlaagd BTW-tarief! U betaalt dan slechts 6 % BTW wanneer u uw waterverzachter laat installeren door een erkend specialist. Is dit echter niet het geval, dan bedraagt de BTW 21 %.

De gemiddelde waterverzachter prijzen

Waterverzachter prijzen starten over het algemeen ongeveer vanaf 700 à 800 EUR. Voor de particuliere mark kan de prijs tot zo’n 2500 EUR oplopen. Dat is natuurlijk volledig zelf te kiezen. Een waterverzachter is zijn geld meer dan waard, ongeacht het systeem dat u kiest. Er zijn geen betere of slechtere, elk systeem heeft zijn eigen nut. Het systeem dat overeen komt met uw verbruik is voor u het meest geschikt. Het is belangrijk om rekening te houden met het rendement van de investering. Laat u dus niet afschrikken door de prijs. De nadelen van een waterverzachter kunnen hoe dan ook niet op tegen de voordelen. Laat u dus niet afschrikken door waterverzachter prijzen, denk op lange termijn.

Bij de aankoop van een waterverzachter is het aangeraden om u goed te informeren. Alleen zo kan u een bewuste en rendabele keuze maken. De prijs van een waterverzachter is de voordelen die het biedt voor het milieu, het wooncomfort en uw gezondheid immers meer dan waard.

Aqua Service Waterverzachter Prijs