Waterverzachter Offerte | Aqua Service

Ben je op zoek naar een offerte voor een waterverzachter? Kies dan voor een Aqua Service waterontharder, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Waterverzachters
Waterverzachter Offerte

Beperk uw energieverbruik, vraag een waterverzachter offerte aan

Een waterverzachter kan uw energiefactuur verminderen

Waterverzachter offerte

Bent u er zich van bewust dat het water dat uit de kraan komt, niet overal gelijk is? Water varieert van regio tot regio. Hoeveel opgeloste mineralen het bevat, bepaalt of u hard of zacht water hebt. Afhankelijk dus van hoeveel kalk in de grond zit. Want leidingwater wordt opgepompt uit de grond.

Waterverzachter Offerte - Besparen Door Zacht Water

Waterverzachter Offerte – besparen dankzij zacht water

Waarom hard water schadelijk is

Het is algemeen geweten dat hard water schadelijk is. O.a. voor wasmachines en andere huishoudelijk apparaten. Zeker ook voor waterleidingen en de centrale verwarming. Wist u ook dat de kwaliteit van uw water een rechtstreeks gevolg kan hebben op uw energierekening? Een waterverzachter maakt niet alleen uw hard water zachter. Uw energiefactuur kan er ook door dalen. Een waterverzachter offerte is snel opgevraagd. Wacht niet tot uw toestellen een voor een stukgaan. Zorg voor zacht water in uw huis.

Waterverzachter Offerte - Voordelen Onthard Water

Waterverzachter Offerte – voordelen zacht water

Een efficiëntere waterboiler met een waterverzachter

Hebt u al eens een oude waterboiler verplaatst of vervangen? U dacht dat deze met een lege watertank relatief licht zou zijn? Dan bent u mogelijk verrast door het hoge gewicht van het toestel. De schuldige hiervoor: kalkaanslag. In de loop der tijd verzamelt er zich heel wat kalk in elke boiler waar hard water door stroomt. Op jaarbasis kan zo dus bijna een kilo kalkaanslag gevormd worden. Een boiler die vele jaren is gebruikt, heeft zo al meer dan tien kilo kalk opgestapeld. Dit vermindert de levensduur van uw waterboiler maar ook de efficiëntie. Bij een gemiddeld gezin is de waterboiler verantwoordelijk voor zo’n tien tot twintig procent van de energierekening. De kalkaanslag in uw boiler vormt dus al snel ook een forse aanslag op uw portemonnee. Met een waterverzachter voorkomt u stijgende energiekosten. Kalkaanslag krijgt dan geen kans meer. Uw boiler werkt optimaal.

De proef op de som

De invloed van hard water op een waterboiler is groot. Dit blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd door een Amerikaans onderzoeksbureau. De onderzoekers testten dertig waterboilers gedurende negentig dagen. De helft van de boilers werd getest met hard water. De andere helft met zacht water. Vervolgens werd voor elke boiler daarna nauwgezet opgevolgd. Gedurende drie maanden.
De boilers met zacht water werkten even efficiënt. Bij de boilers met hard water daarentegen, was er een grote terugval in de efficiëntie. Daardoor steeg het energieverbruik. Bij sommige boilers met meer dan twintig procent. Iets om over na te denken.

Een waterverzachter verlaagt het energieverbruik van uw wasmachine

Een wasmachine en een droogkast verbruiken vijf tot tien procent van de totale energie. Hoeveel energie uw machine verbruikt, hangt uiteraard ook af van het specifieke toestel. Daarom krijgen wasmachines tegenwoordig een energielabel toegekend. Wat echter minder bekend is, is dat ook het type water dat u gebruikt bepalend is voor de efficiëntie en het energieverbruik van uw wasmachine. Wassen met zacht in plaats van hard water doet uw wasmachine optimaal werken. Dit is goed voor het milieu maar ook voor uw energiefactuur.

Op lage temperaturen wassen dankzij zacht water

Hard water reageert anders op zeep dan zacht water. Zacht water dat in contact komt met zeep creëert volop schuim. In hard water is er meer product nodig om hetzelfde effect te bereiken. De mineralen in hard water hebben een invloed op de schuimvorming. Naast weinig schuim ontstaan er ook zeepresten. Die kunnen niet oplossen in water. Er ontstaat een slijmerig residu. Dat blijft achter op sanitair, in onze poriën of op gewassen kledij. In het geval van kledij wordt er daardoor bijvoorbeeld meer wasmiddel gebruikt of op hogere temperaturen gewassen.

Waterverzachter Offerte - Wassen Met Onthard Water

Waterverzachter Offerte – wassen met zacht water

Ook dit nadeel van hard water werd onderzocht. Zo was er een onderzoek met wasmachines. Ze moesten negen vleksoorten (van koffie tot bloed) uit kledij halen. Er werd gewassen op verschillende temperaturen. Telkens met een andere waterhardheid. Wat bleek? De vlekken verwijderen lukte beter in zachter water. In zacht water verdwenen ook de vlekken bij lagere temperaturen.

Een waterverzachter beschermt ook uw centrale verwarming

Elk toestel waar water doorheen stroomt, is beter af met een waterverzachter. Want zacht water voorkomt de opbouw van kalkaanslag. Kalkaanslag werkt als een obstakel waar het water zich langs moet wurmen. Dit kost uiteraard meer energie. Zo is het ook in uw centrale verwarming. Iets wat normaal niet zou mogen kapot gaan. En iets wat ook héél duur is om te vervangen. Een kleine ramp. Een waterverzachter kan dit voorkomen. Wacht niet tot het te laat is. Vraag op tijd een waterverzachter offerte aan.

Bespaar maandelijks een mooi bedrag met een waterverzachter

Een waterverzachter maakt uw water zachter. Dit heeft een onrechtstreeks effect op uw energierekening. Uw boiler, wasmachine, vaatwasser, enz. zijn beschermd tegen de negatieve gevolgen van kalk. Dat geldt voor alles waar warm hard water door stroomt. Met een waterverzachter heeft kalksteen geen schijn van kans. Met een waterverzachter kunt u maandelijks tientallen euro’s of meer besparen. Met een waterverzachter ben je beter af.

Aqua Service Waterverzachter Prijs