Waterverzachter kopen

U bent van plan om een waterverzachter te kopen? Kies dan voor een waterverzachter van het merk Aqua Service, de #1 in België.

Vraag snel uw prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Waterverzachter Kopen
Waterverzachter kopen

Prijs van een waterontharder: Factoren die de prijs van een waterontharder beïnvloeden

Soms kan het nodig zijn een waterontharder te installeren. Vooral als u in een streek woont waar hard water door de leidingen stroomt. Hard water in uw huis veroorzaakt kalkaanslag op de kranen en de tegels in uw badkamer worden dof en wit. Reinigen is zeer tijdrovend en kalkafzetting in de kraan kan het mechanisme beschadigen. Bovendien tast kalkaanslag huishoudelijke apparaten aan. Vooral de verwarmingselementen zullen na verloop van tijd volledig verkalken. Deze kalkaanslag zet zich ook af in uw waterleidingen. Het gevolg is dat leidingen en toestellen niet meer voldoende kunnen worden verwarmd en meer energie verbruiken om de juiste temperatuur te bereiken.

De installatie van een waterontharder kan voordelen hebben voor uw gezondheid. Iedereen moet wat kalk consumeren, maar te veel kalk over een lange periode is belastend voor het lichaam. Organen zoals de nieren en de aderen lopen het risico van verkalking, en er is een verhoogd risico op nierstenen. Calciumdeeltjes kunnen de poriën van de huid verstoppen. Uw huid voelt minder gehydrateerd en ruw aan. Kalkdeeltjes op je haar maken je haar minder glanzend.

Een waterontharder is daarom een goede oplossing om kalkaanslag te verwijderen en energie te besparen. Het kan ook goed zijn voor uw gezondheid om een waterontharder in uw huis te installeren. Maar een waterontharder vergt natuurlijk een investering, dus wil je weten hoe de prijs van een waterontharder wordt bepaald?

Factoren die de prijs van een waterontharder bepalen

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een waterontharder bepalen. Eerst moet u beslissen over een type waterontharder. Kiest u voor een duurder model of voor een goedkoper? Beide modellen hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is goed dat u zich hiervan bewust bent. De capaciteit van een waterontharder is ook van belang, evenals de kosten die u in de toekomst zult moeten betalen voor onderhoud. U moet weten dat u regelmatig regeneratiezout aan de waterontharder moet toevoegen. En natuurlijk is ook de service van de leverancier van invloed op de prijs van de waterontharder.

Het type waterontharder

De belangrijkste factor voor de prijs is het type waterontharder. Er zijn ruwweg drie verschillende soorten waterontharders, de mechanische waterontharder, de elektronische waterontharder en de magnetische waterontharder. Er kunnen vele redenen zijn om voor een bepaalde waterontharder te kiezen, met name het regeneratieproces. Wat zijn de kenmerken en prijzen van de verschillende soorten waterontharders?

Mechanische waterontharder

De mechanische waterontharder werkt niet op elektriciteit, maar op waterdruk. Met deze waterontharder vermijdt u extra energiekosten tijdens de regeneratie. Dit zorgt er ook voor dat de prijs van een mechanische waterontharder wat lager ligt. Prijzen voor een mechanische waterontharder beginnen bij 700 €. De mechanische waterontharder is goedkoper in aanschaf, maar heeft als nadeel dat in de meeste gevallen het regeneratieproces pas na een bepaalde tijd op gang komt. Als u de waterontharder vaak gebruikt is dit geen probleem, maar zijn er momenten dat u voor langere tijd weg bent en de waterontharder niet gebruikt wordt? Dan is het jammer dat er nog steeds regeneratie plaatsvindt, hoewel dat niet nodig is. Er zijn ook modellen die alleen regenereren wanneer een bepaalde hoeveelheid water is gebruikt. Als de waterontharder gedurende langere tijd afwezig is en niet wordt gebruikt, vindt er geen regeneratie plaats.

Elektronische waterontharder

Een elektronische waterontharder is iets duurder. Gemiddeld beginnen de prijzen voor een elektronische waterontharder bij € 900. U moet niet vergeten dat een elektronische waterontharder elektriciteit verbruikt wanneer hij begint te regenereren. Bij de keuze van de plaats voor de installatie, moet u ook rekening houden met een stopcontact. Een voordeel is dat u kunt besparen op regeneratie. Standaard regenereert de elektronische waterontharder wanneer een bepaalde hoeveelheid water wordt gebruikt. De waterontharder bevat ook allerlei programma’s waarmee u het regeneratieproces kunt afstemmen op uw wensen en behoeften. Aangezien de waterontharder elektronische componenten bevat, kunnen de onderhoudskosten iets hoger liggen.

Magnetische waterontharder

Een magnetische waterontharder werkt op een heel andere manier dan de vroegere waterontharders. Een apparaat met sterke magneten wordt rond de waterleiding geklemd en de magnetische straling wordt geacht het water zachter te maken. Dat is althans wat de leveranciers van magnetische waterontharders zeggen. De werking van de magnetische waterontharder is nooit wetenschappelijk bewezen. Feit is dat de kalk in het water blijft met een magnetische waterontharder. Deze waterontharder is dus niet doeltreffend genoeg en daarom niet aan te bevelen. Magnetische waterontharders zijn goedkoop, gemiddeld ben je zo’n € 200 kwijt.

Onderhoud en onthardingszout

Onderhoud en onthardingszout spelen ook een belangrijke rol in de prijs van een waterontharder. Dit zijn terugkerende kosten die u niet kunt vermijden. Als u de kwaliteit en de levensduur van de waterontharder wilt garanderen, dan is jaarlijks onderhoud zeker aan te bevelen. Veel leveranciers bieden een onderhoudscontract aan. Dit kan voordelig zijn, maar ga na wat precies in het onderhoudscontract is opgenomen. Als onderdelen die moeten worden vervangen niet zijn inbegrepen, of althans niet tegen een lagere prijs, is een onderhoudscontract meestal niet erg nuttig. In dat geval kunt u ook een keer een onderhoudstechnicus laten langskomen.

Zacht zout of regenereerzout is iets wat je altijd nodig hebt. Regeneratiezout wordt gebruikt telkens als de waterontharder begint te regenereren. Wanneer het zoutreservoir (bijna) leeg is, moet u opnieuw zout bijvullen. Nogmaals, veel leveranciers bieden aan om zout via hen te bestellen. Maar u zult merken dat u in de meeste gevallen veel te veel betaalt voor het zout. Ook al beweren de leveranciers het tegendeel, regenereerzout kan ook veel goedkoper bij de bouwmarkt worden gekocht. Voor een zak zout van 25 kilo betaal je gemiddeld 10 euro. Dit zout verschilt niet van het zout dat door de leverancier wordt geleverd. Het is belangrijk dat u altijd regeneratiezout gebruikt en geen ander soort zout.

Het volume of de capaciteit van de waterontharder

Wanneer u advies inwint over waterontharders, zal de leverancier altijd vragen naar de benodigde capaciteit. Dit zal helpen bij het kiezen van een waterontharder met een capaciteit die geschikt is voor uw situatie. Als er meerdere gezinsleden in het huis wonen, zal er meer water worden gebruikt en zult u een waterontharder met een grote capaciteit nodig hebben. Als de capaciteit te klein is, zal de regeneratie te frequent zijn en zal veel zout en energie worden verbruikt. Als de capaciteit te groot is, wordt te veel water onthard. De capaciteit van de watermeter is een goede indicator. De capaciteit van de waterontharder mag niet groter zijn dan die van de watermeter.

De toepasselijke BTW

Wanneer u een waterontharder koopt, betaalt u er ook BTW over. Is uw huis ouder dan 10 jaar en heeft u de waterontharder door een vakman laten installeren? Dan kunt u profiteren van het lage BTW-tarief van 6%. Dit levert een aardige besparing op, want voor huizen jonger dan 10 jaar en als u het zelf installeert, is het BTW-tarief 21%.

De kwaliteit van de diensten van het bedrijf dat de waterontharder installeert

Tenslotte is ook de keuze van een bepaalde leverancier van invloed op de prijs. Sommige leveranciers rekenen één enkele prijs voor de waterontharder, waarin de installatiekosten zijn inbegrepen. Andere leveranciers rekenen een uurtarief of een vast bedrag voor de installatie. Bij de meeste installateurs is het ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Als u dit doet, krijgt u in de meeste gevallen een korting op de aankoopprijs van een waterontharder. Met een goed onderhoudscontract profiteert u van korting op onderdelen die eventueel vervangen moeten worden. Het onderhoudscontract omvat ook de prijs voor het jaarlijks onderhoud. Op lange termijn kunt u dus veel besparen met een onderhoudscontract.

Andere factoren die de prijs beïnvloeden

Bovenstaande factoren bepalen grotendeels de prijs van een waterontharder. Er zijn nog een paar andere punten die u moet overwegen. Misschien bent u op zoek naar een bepaald model waterontharder omdat die op een speciale plaats moet worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld in een kast of onder een plank. De vorm van deze waterontharders is aangepast zodat zij in een beperkte ruimte kunnen worden geïnstalleerd. Dit zal ook een invloed hebben op de prijs. Ervoor kiezen om de waterontharder zelf te installeren kan ook de prijs drukken. Voorwaarde is wel dat je handig bent en weet wat je doet.

Vraag nu uw offerte aan

Bij de aanschaf van een waterontharder moet met verschillende factoren rekening worden gehouden. Er zijn veel leveranciers die een waterontharder tegen een bepaalde prijs verkopen. Maak het uzelf dus niet te moeilijk en vraag hier een offerte aan. U zult een offerte ontvangen voor een waterontharder en de installatie ervan van verschillende leveranciers in uw regio. Op deze manier kunt u gemakkelijk de leverancier vinden met de beste waterontharder voor uw situatie en de beste prijs.

Waterverzachter Kopen 2022 - Waterontharders Kopen Aan De Beste Prijs Water
Waterverzachter kopen - oktober 2022

Alles wat u moet weten over hard water

U hebt misschien wel eens gehoord van de bekende term “hard water”, maar veel mensen weten niet wat het eigenlijk betekent. Hard water is leidingwater met een grote hoeveelheid kalk, afkomstig van een kalkrijke bodem. Als de grond zeer kalkrijk is en er water uit de grond wordt gehaald, komt veel van de kalk in het water terecht. Omdat bepaalde regio’s meer kalk in de bodem hebben, wordt in deze regio’s hard water geproduceerd en gebruikt.

Als u hard water in uw huis gebruikt, kan dat verschillende problemen veroorzaken. In dit artikel zult u meer te weten komen over deze problemen. U zult ook meer te weten komen over het ontharden van hard water, zodat u weet hoe u de problemen die door het gebruik van hard water worden veroorzaakt effectief kunt oplossen.

De nadelen van hard water

Helaas zijn er enkele nadelen verbonden aan het gebruik van hard water in uw huishouden. Over deze nadelen kunt u in de volgende paragrafen lezen. Kent u enkele van de nadelen van hard water als problemen die u in uw huishouden ondervindt? Dan is de kans groot dat u inderdaad hard water gebruikt in uw huishouden.

Hard water veroorzaakt kalkaanslag

Heeft u regelmatig last van kalkaanslag in uw badkuip, douche, wastafel of toilet? Als dat zo is, is dat niet omdat u niet goed reinigt, maar gewoon omdat er hard water in uw leidingen stroomt. Dit harde water laat kalkaanslag achter, zelfs als u uw sanitair goed reinigt. Je moet regelmatig chemische kalkverwijderaars gebruiken, maar na een week is de kalk weer terug. Je moet weer uren schoonmaken alleen omdat je hard water hebt.

Hard water veroorzaakt verstopte leidingen

Kalkaanslag in hard water blijft niet alleen in de badkamer, douche, wastafel en toilet, maar ook in de leidingen. Omdat u uw leidingen niet kunt schoonmaken, zal de kalk zich daar ophopen. De leidingen zullen geleidelijk nauwer worden, en dit betekent gewoon dat verstoppingen sneller zullen optreden. Verstoppen uw leidingen regelmatig en zonder aanwijsbare reden? Dan is de kans groot dat het komt door de grote hoeveelheid kalkaanslag in het harde water.

Verstopte leidingen kosten u een hoop geld. Als ze verstopt zijn, moet je weer een loodgieter bellen, die natuurlijk betaald moet worden. Als uw leidingen ernstig verstopt zijn, kan het zijn dat u nieuwe leidingen moet laten leggen. Dit is zeer duur en wordt veroorzaakt door het gebruik van hard water in huis.

Hard water beschadigt uw toestellen

Apparaten met een warmtewisselaar kunnen ernstig worden beschadigd door de grote hoeveelheid kalk in hard water. Heeft u net een nieuwe waterkoker gekocht en ziet u na een week al kalkaanslag? Dan is dit te wijten aan het gebruik van hard water in het toestel. Door het hoge kalkgehalte in het water blijft een deel van de kalk in de ketel achter. Het toestel verliest langzaam zijn functionaliteit en gaat uiteindelijk kapot.

Dit geldt niet alleen voor uw waterkoker, maar ook voor uw wasmachine en vaatwasser. U merkt het niet, maar de kalkaanslag van hard water kan ook deze apparaten ernstig beschadigen. Je kunt de schade zien in de waterkoker, maar het is onzichtbaar in de wasmachine en vaatwasser. Je zult het niet merken, maar je apparaten gaan langzaam kapot.

Hard water beschadigt uw wasgoed

Als uw wasmachine veel kalkaanslag heeft als gevolg van hard water, zal hij harder moeten werken om uw was schoon te krijgen. Op lange termijn zult u dit niet alleen merken aan uw energiefactuur, maar ook aan de kleren die u draagt. Als je heter en langer wast, gaat je kleding sneller kapot. Bovendien heeft een wasmachine met kalkaanslag meer wasmiddel nodig, wat ook niet goed is voor uw kleding.

Hard water veroorzaakt hogere energierekeningen

Uw boiler of geiser moet harder werken met hard water, en dat kost geld. Omdat uw toestellen sneller verouderen door het hoge kalkgehalte in hard water, hebben deze toestellen ook meer elektriciteit nodig. Dit betekent dat als u hard water in uw huishouden gebruikt, u automatisch meer aan energiekosten moet betalen. U beseft het misschien niet, maar hard water betekent dat u enkele tientallen euro’s per maand meer aan energiekosten betaalt.

Hard water veroorzaakt huidproblemen

Tenslotte kan hard water ook diverse huidproblemen veroorzaken. Als je je gezicht met hard water reinigt, kan het calcium dat erin zit in je poriën terechtkomen. Dit kan leiden tot diverse huidproblemen, ook al probeer je je huid goed te verzorgen door je regelmatig te wassen. Ook kan hard water je haar dof maken, omdat de kalk in hard water een doffe waas achterlaat.

De oplossing voor uw problemen: een professioneel wateronthardingssysteem

Gelukkig hoeft u zich niet neer te leggen bij de vele nadelen van hard water. U kunt hard water ontharden door het juiste apparaat voor deze taak te kopen. Dit is een waterontharder met onthardingszout die de kalk uit hard water filtert. Door een waterontharder te gebruiken, kunt u altijd en overal zacht water gebruiken. Dit is water zonder grote hoeveelheden kalk en dus zonder de vele nadelen en problemen van hard water.

U zult een bepaald bedrag moeten investeren in een professionele waterontharder, maar dit geld zal zich terugbetalen. Een waterontharder bespaart u veel geld, bijvoorbeeld omdat u energie bespaart en omdat uw toestellen langer meegaan met de waterontharder. Als u besluit een waterontharder te kopen voor uw harde water, verdient u uw investering altijd terug.


Waarom schuimt mijn shampoo niet? Waarom is hard water slecht?

Ben je bekend met dit verhaal?

Een boiler van enkele jaren oud die kapot gaat. De diagnose van de loodgieter: het is bezweken aan een grote hoeveelheid kalksteen. Het gevolg? Een hoge rekening en het risico dat hetzelfde scenario zich over een paar jaar herhaalt. Kalk is onverslaanbaar.

Een vervelend gevolg van hard leidingwater. Hard water heeft veel nadelen. Het beïnvloedt u en uw huis. Wat is hard water precies? Wat zijn de negatieve effecten? En dan het goede nieuws: er kan iets aan gedaan worden.

Wat is hard water?

Het water dat uit uw kraan komt, bestaat uit watermoleculen en mineralen. De hardheid van water wordt bepaald door het calcium- en magnesiumgehalte van het water. Het hangt af van het gebied waaruit het water wordt gehaald. Hoe meer calcium en magnesium, hoe harder uw leidingwater is. Wilt u meer weten over hard water? Wilt u weten hoe een waterontharder het verschil kan maken? Lees dan zeker verder.

7 nadelen van hard water

1. hard water veroorzaakt kalkafzetting op kranen, gootstenen en douchewanden

Heb je te maken met een steeds dunnere stroom water? Is de waterdruk in de loop der jaren afgenomen? Dan heb je waarschijnlijk hard water. Kalkaanslag is de boosdoener. Door de hoge kalkconcentratie in hard water verkalken waterleidingen en kranen en wordt de doorstroming verminderd.

Vervelende kalkaanslag in de douche of op de wastafel? Om de witte en doffe vlekken te verwijderen, bent u genoodzaakt agressieve anti-kalkmiddelen te gebruiken. Dit is niet goed voor uw gezondheid, noch voor het milieu.
Er is een eenvoudige oplossing voor dit alles. Met een waterontharder in huis zult u veel minder last hebben van kalkaanslag.

2. hard water verhoogt uw energierekening

Kalkaanslag vormt een isolerende laag rond de verwarmingselementen van allerlei huishoudelijke apparaten. Niet alleen uw boiler, maar ook uw wasmachine, vaatwasmachine en waterkoker hebben meer tijd nodig om op te warmen. En dat is slecht voor je energierekening.

3. hard water verkort de levensduur van uw toestellen

Huishoudelijke apparaten die hard water gebruiken, hebben meer tijd nodig om op te warmen. Ze hebben ook een kortere levensduur. Verwarmingselementen en leidingen verkalken, rubbers verharden en barsten. Als je steeds nieuwe apparatuur moet kopen, kost je dat veel geld. 4.

4. Gebruik twee keer zoveel zeep in hard water

Kalkaanslag is de tegenhanger van afwasmiddel, afwasmiddel, zeep en shampoo. Deze producten moeten eerst de kalkaanslag neutraliseren. Alleen dan kunnen ze hun werk doen. Dus je gebruikt twee keer zoveel of meer producten. Dit is niet gunstig. Het is ook niet goed voor het milieu.

5. Hard water is slecht voor je kleren

Wasgoed dat met hard water is gewassen, gaat niet zo lang mee. Bij elke wasbeurt blijft er een laagje kalk op de kleding zitten. Het resultaat is dat je lievelingstrui er snel dof uitziet en stijf aanvoelt. Je bent geneigd wasverzachter te gebruiken. Dit is niet nodig in zacht water.

6. Hard water is hard voor huid en haar

De kalk in hard water kan allerlei huidproblemen veroorzaken. Zeepresten lossen slecht op in hard water en zetten zich samen met de mineralen in het water af op de huid. Dit leidt tot verstopte poriën en een gedehydrateerde huid. Het kan zelfs leiden tot eczeem en psoriasis. Of hun symptomen verergeren. De natuurlijke beschermlaag van de huid is beschadigd. De huid verliest haar vocht en ziet er droog en vaal uit.

Je haar houdt ook niet van hard water. Na het wassen zijn ze stijf en moeilijk te kammen omdat er een laag kalkaanslag op zit. 7.

7. Hard water is onaangenaam om in te koken

Zet je thee met hard water? Het geeft de thee een bittere smaak.
Het vormt ook een soort bruinachtig laagje op je thee. Dat is niet de bedoeling. Dit is niet het geval met zacht en zuiver water. Het is een chemische reactie tussen de kalk in het water en de thee.

Komt er hard water uit de kraan?

Als u voortdurend last heeft van kalkaanslag in uw leidingen, kunt u ervan uitgaan dat het water dat uit uw kraan komt hard is.

Er zijn vele eenvoudige methoden op de markt om de hardheid van uw leidingwater te testen. U kunt de hardheid van uw water aflezen met een teststrip die u kort in het water doopt.

Van hard water naar zacht water met een waterontharder

Een waterontharder verandert hard leidingwater in zacht water. De meeste huishoudelijke waterontharders werken met regenererend zout.

Het principe van een waterontharder kan worden vergeleken met een kleine waterzuiveringsinstallatie.

– Het harde water wordt eerst door een filter van harsbolletjes geleid.

– Deze harsdeeltjes zijn geladen met natriumionen.

– De natriumionen in het harsfilter verbinden zich met de magnesium- en calciumionen uit het leidingwater.

– Op die manier worden de harde bestanddelen in het harsfilter vastgehouden.

– Dit proces levert zacht water op. Het water dat erdoor stroomt is dan zacht.

Wat als de filter verzadigd is?

Als het filter verzadigd is met magnesium en calcium, kan de waterontharder zijn werk niet meer doen. Het filter wordt vervolgens gespoeld met een zoutoplossing. Hiervoor wordt regenereerzout gebruikt. Dit zout moet regelmatig worden bijgevuld in een reservoir.
Op deze wijze worden de met calciumionen verzadigde harskorrels weer omgezet in natriumionen. Hierdoor kan de waterontharder weer zacht water produceren.

Hoeveel zout u moet toevoegen, hangt af van uw waterverbruik en de hardheid van uw leidingwater.

De installatie van een waterontharder: vele redenen

– Een waterontharder wordt geïnstalleerd op de plaats waar het leidingwater uw huis binnenkomt. Zo kunt u overal in uw huis genieten van zacht water.

– Omdat je liever van je vrije tijd geniet. Dankzij een waterontharder heb je meer tijd om leuke dingen te doen. Schoonmaken geeft dan meer voldoening. Het is gladder en het effect houdt langer aan.

– Omdat je je geld liever aan leuke dingen uitgeeft. Als uw water hard is, zullen uw toestellen voortijdig stuk gaan. Hetzelfde geldt voor uw waterleidingen. Ze kunnen zo verkalkt zijn dat je ze moet vervangen. Dus in plaats van geld te verliezen aan het vervangen van kapotte toestellen of dure reparaties, kunt u een waterontharder installeren.

– Want je wilt dat je lievelingskleren mooi en zacht uit de wasmachine komen, niet dof en stijf.

– Want je wilt dat je huid zacht en glanzend is na het wassen, niet ruw en uitgedroogd.

– Omdat u in de keuken liever aangenaam en helder water hebt dan troebel water met een vreemde smaak.

De installatie van een waterontharder maakt het leven aangenamer.

Ontdek hoe zacht en heilzaam water echt kan zijn.

Waterverzachter Kopen 2022 - Waterontharder Kopen Voor Besparingen Bad
Waterverzachter kopen - oktober 2022

Waterverzachter Kopen
Waterverzachter Kopen 2022 - Waterontharder Kopen Voor Besparingen Zachte Huid
Waterverzachter kopen - oktober 2022

Aqua Service Waterverzachter