Waterontharders kopen aan de beste prijs

U wilt graag waterontharders kopen aan de beste prijs? Kies dan voor de waterontharders van Aqua Service, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel een offerte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Waterontharders Kopen Aan De Beste Prijs
Waterontharders kopen aan de beste prijs

Hoe koop ik de beste waterontharder?

Zoals met alle investeringen, is het niet altijd gemakkelijk om tussen verschillende waterontharders te kiezen. U zoekt de waterontharder die het best bij uw situatie past en aan uw behoeften voldoet. Er zijn veel verschillende soorten waterontharders en nog meer factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van een waterontharder. Een duidelijke uitleg is dus niet overbodig.

Wat is de beste waterontharder voor mijn persoonlijke situatie? Heb ik een grote of een kleine waterontharder nodig? Een die veel water produceert, of is dat niet nodig? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden. Het onderstaande overzicht zal de zoektocht naar de beste waterontharder veel gemakkelijker maken.

De belangrijkste factoren bij het zoeken naar een waterontharder.

De volgende factoren spelen een belangrijke rol bij de keuze tussen verschillende waterontharders:

1. de capaciteit van het systeem

2. het model van de waterontharder – compact of met afzonderlijke elementen

3. simplex of duplex waterontharders

4. de kwaliteit van de waterontharder

5. gebruik van regenererend zout en zoutverbruik

6. Hoe zuinig is de waterontharder?

1. de capaciteit van het systeem

De hoeveelheid water die u gebruikt is een belangrijke factor bij de keuze van een waterontharder. De beste manier om een idee te krijgen van hoeveel water u verbruikt, is naar uw rekening te kijken. Als u het echter niet weet, kunnen fabrikanten van waterontharders altijd een schatting maken van deze hoeveelheid op basis van uw huishouden. Hierbij zal rekening worden gehouden met het aantal personen dat in het huishouden woont, enz. Dit verbruik zal aantonen welk systeem voor u het beste is. Op die manier krijgt u noch te weinig, noch te veel zacht water.

2. het model waterontharder – compact of met onafhankelijke elementen

Natuurlijk zijn er waterontharders in verschillende vormen. Er zijn waterontharders die compact zijn (met alle componenten in één behuizing). Dit is de ideale oplossing voor kleinere flats of woningen waar niet veel ruimte is. Grotere systemen daarentegen zijn geschikt voor grotere flats of bedrijven, omdat ze meer ruimte bieden.

Ook de plaatsing van de waterontharder speelt een rol. Zet je hem in de garage of in de kelder? Dit is belangrijk voor het bijvullen van het zout.

3. een simplex of een duplex waterontharder – één cilinder of meerdere cilinders?

Een simplex systeem gebruikt slechts één harscilinder. Daarom is tijdens de regeneratie van het systeem geen toevoer van zacht water mogelijk. Dit komt doordat de cilinder wordt gebruikt voor het regeneratieproces en daarom geen zacht water kan leveren. Dergelijke systemen zijn bijzonder nuttig wanneer geen constante toevoer van zacht water vereist is, zoals in de meeste huishoudens. De meeste huishoudens produceren bijvoorbeeld ’s nachts water om overdag te gebruiken. Als dit voor u voldoende is, kunt u het beste kiezen voor een simplex systeem.

Een duplexsysteem heeft, zoals de naam al zegt, twee cilinders, zodat er altijd zacht water beschikbaar is. De ene cilinder regenereert dan, terwijl de andere alleen de toevoer van zacht water toestaat. Hebt u een betrouwbare en continue aanvoer van onthard water nodig in uw huishouden of bedrijf? Dan is zo’n systeem ongetwijfeld de beste oplossing.

4 De kwaliteit van de waterontharder

Natuurlijk is de kwaliteit van de waterontharder een van de belangrijkste factoren. De prijs zegt vaak veel over de kwaliteit, maar niet alles. Het is daarom raadzaam vooraf informatie in te winnen over de duurzaamheid van het systeem, de uitbreidingsmogelijkheden, de fabrikant, enz. Goede systemen vergen doorgaans minder onderhoud dan goedkopere versies. Op die manier compenseren zij hun duurdere instapprijs.

De kwaliteit van een waterontharder hangt af van de kwaliteit van de onderdelen: de kleppen voor de watertoevoer in de waterontharder zijn bijzonder belangrijk, evenals rubbers, pakkingen, enz. Als deze onderdelen van mindere kwaliteit zijn, zullen ze minder onderhoud vergen. Indien deze onderdelen van inferieure kwaliteit zijn, kunnen zij door nieuwe worden vervangen. Als deze onderdelen van inferieure kwaliteit zijn, zal het systeem sneller defect raken, wat onvermijdelijk tot hogere reparatiekosten zal leiden.

Zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent, zodat u de beste keuze kunt maken!

5. regeneratie van zout en zoutconsumptie

Voor een goede werking van de waterontharder hebt u regeneratiezout nodig om het systeem efficiënt door te spoelen. Dit maakt langdurig gebruik mogelijk. Afhankelijk van het soort zout dat u kiest, zult u meer of minder betalen. De keuze van het zout hangt echter vooral af van de waterontharder die u koopt.

Regeneratiezout is essentieel voor de goede werking van het systeem. Het is dus de moeite waard om er meer over te weten te komen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit steenzout, gewoon zeezout en ingedampt zout. Elk type heeft specifieke eigenschappen.

Steenzout, bijvoorbeeld, is gewoonlijk duurder dan korrelzout. Overweeg zorgvuldig welk type u met welke waterontharder wilt gebruiken en kies de optie die het best aan uw verwachtingen beantwoordt.

Zout in bulk kopen is ook vaak een goede manier om geld te besparen!

6. een zuinige waterontharder

Naast het zoutverbruik is ook het elektriciteitsverbruik van belang. Een waterontharder werkt (in de meeste gevallen) de hele dag en kan een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit verbruiken. Door te kiezen voor een energie-efficiëntere eenheid kunnen deze kosten worden beperkt.

Een waterontharder kopen

Welke waterontharder u ook kiest, hij moet perfect aan uw verwachtingen en behoeften beantwoorden. Het bovenstaande zijn slechts enkele van de factoren die een rol spelen bij de aanschaf van een waterontharder. Zij tonen aan dat het vinden van de beste waterontharder uiteindelijk loont.

Waterontharders Kopen Aan De Beste Prijs 2023 - Waterontharders Kopen Aan De Beste Prijs Waterontharder
Waterontharders kopen aan de beste prijs - mei 2023

Waarom een waterontharder kopen?

België heeft drinkwater van uitstekende kwaliteit. De hardheid van het water varieert echter van regio tot regio. Het verschil tussen zacht en hard water wordt bepaald door de hoeveelheid kalk die het bevat. Meer kalk betekent harder water. Dit heeft geen invloed op de drinkbaarheid van het water. Hard water is perfect drinkbaar en heeft geen negatieve gevolgen voor de gezondheid.

Hard water: koop een waterontharder

Het probleem met hard water is dat de kalk zich afzet. Dit leidt tot problemen, b.v. in de wasmachine of de afwasmachine. Er vormt zich een laag kalk in de verwarmingselementen. Dit leidt tot problemen. Een verkalkt element geleidt warmte 30 keer slechter dan een schoon element. Dit is slecht voor de machine en voor het energieverbruik. Dus als je dit voorkomt, bespaar je een hoop geld. Hard water veroorzaakt ook kalkafzetting in douches, wastafels, toiletten en fonteinen. Om deze dingen weer kalkvrij te maken, zijn agressieve middelen nodig. Met een waterontharder kunt u veel schade voorkomen. Hier zijn 9 redenen waarom je een waterontharder zou moeten kopen als je problemen hebt met hard water.

1. kalkaanslag

De eerste en misschien wel belangrijkste reden is om kalkaanslag te voorkomen. Is de schaal niet echt zichtbaar of heb je twijfels? Kijk op de website van de waterleverancier om te zien of u in uw regio hard of zacht water krijgt. Of kook water in een open pot. Als het water hard is, ziet u kalkaanslag op de bodem van de pan. Kalkaanslag kan echter gemakkelijk worden voorkomen door een waterontharder te gebruiken. Een zoutoplossing verwijdert de kalk uit het water, maakt het “zacht” en veroorzaakt veel minder schade en vuil. Kalkaanslag kan dus gemakkelijk worden voorkomen.

2. de smaak van uw thee

Als u graag koffie, thee of gewoon een lekker glas water drinkt, zult u snel merken dat het water hard is. De kalk maakt het water troebel en geeft het een witte, melkachtige kleur. Nogmaals, dit vormt op zichzelf geen gevaar of risico voor de gezondheid. Wat het wel veroorzaakt, is een verschil in smaak. De aanwezige kalkaanslag beïnvloedt de smaak van de koffie of thee. Door een waterontharder te gebruiken, smaken zowel de koffie en thee als het drinkwater gewoon beter.

3. energiebesparing dankzij de waterontharder

Steeds meer mensen beseffen de noodzaak om energie te besparen. Dit betekent massale investeringen in isolatiemateriaal, in zonnepanelen, in LED-verlichting en in slimme meters voor verwarming. Er is nog een andere manier om energie te besparen waarvan nog niet iedereen zich bewust is. Deze besparing wordt bereikt door het gebruik van een waterontharder. Dankzij de waterontharder wordt hard water omgezet in zacht water, waardoor de vorming van kalkaanslag in huishoudelijke apparaten of waterleidingen wordt voorkomen. Op die manier functioneren de toestellen optimaal en gaat er geen onnodige energie verloren. Dit voorkomt ook een hoger energieverbruik.

4. levensduur van huishoudelijke apparaten

De levensduur van uw wasmachine wordt gemiddeld met 40% verkort als deze door kalkaanslag wordt aangetast. Daar zijn remedies voor, ook al zijn die vaak niet meer dan een pleister. Bovendien zijn deze producten agressief en bijzonder schadelijk voor het milieu. Een waterontharder voorkomt kalkafzetting en verlengt de levensduur van uw huishoudelijke apparaten.

5. detergenten

Een waterontharder maakt ruimte vrij in uw kasten. U hoeft dan veel minder wasmiddel in huis te halen. Kalkaanslag tast de voegen van de tegels in uw badkamer aan en doet deze verkleuren. Hetzelfde gebeurt in uw toilet of rond uw gootstenen en kranen. Vaak helpen gewone schoonmaakmiddelen niet en moet je allerlei ontkalkingsmiddelen in huis halen. Een waterontharder zorgt voor deze extra reinigingstaak.

6. onze omgeving

Eigenlijk, kunnen we hier kort zijn. Een waterontharder werkt met zout en belast het milieu dus niet extra. Dankzij het gebruik van een waterontharder kunt u het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen vermijden en wordt het energieverbruik verminderd. Dit is ook een investering in een beter milieu. Als elk huishouden een waterontharder zou gebruiken, zou dat de belasting van het milieu verminderen en een positief effect hebben op de waterzuivering. Dit kan de jaarlijkse kosten van waterbehandeling helpen drukken.

7. je kleren

Wat u misschien nog niet wist over kalkaanslag is het effect ervan op uw kleding. Als het water hard is, moet u meer afwasmiddel gebruiken, anders werkt het niet optimaal. Hoe zachter het water, hoe minder wasmiddel er nodig is om uw kleren schoon te krijgen. Dus op de lange termijn bespaart u wasmiddel en blijft uw kleding langer mooi.

8. je huid

Heeft uw huid last van droogte? Jeukt het? Heb je rode vlekken? Dit kan veroorzaakt worden door douchen met hard water. Als je hard water hebt, kan dit huidproblemen veroorzaken. Zeep heeft de neiging niet volledig op te lossen in hard water. Dit laat een onzichtbaar laagje achter op de huid. Deze laag interfereert met de natuurlijke oliën van de huid. Een waterontharder helpt dit probleem op te lossen en te voorkomen.

Waterontharders Kopen Aan De Beste Prijs 2023 - Waterontharders Kopen Aan De Beste Prijs Water
Waterontharders kopen aan de beste prijs - mei 2023

De beste waterontharder kopen

Hoeveel extra geld geeft u uit aan dure schoonmaakmiddelen, aan huidverzorging, aan wasmiddelen en aan extra producten om kalkaanslag in uw huis te voorkomen? Wat zijn de jaarlijkse kosten hiervan? Hoe vaak gaan uw apparaten in huis stuk? Hoeveel energie besteed je aan schoonmaken?

Hoewel het een investering is, zult u merken dat een waterontharder u op lange termijn alleen maar geld en moeite zal besparen. Als je alle voordelen van een waterontharder op een rijtje zet, zul je snel tot de conclusie komen dat je er een nodig hebt.

Wat is de gemiddelde prijs voor een goede waterontharder?

De aanschaf van een waterontharder is de beste manier om uw huis van zacht water te voorzien. Hard water is een gevaar voor onder meer waterleidingen, huishoudelijke apparaten en textiel. Een waterontharder verhelpt de problemen die door hard water worden veroorzaakt. Het is een verstandige investering en levensverzekering voor uw toestellen. Voor degenen die een waterontharder willen installeren, geven wij hieronder een overzicht van de kosten. Wat zijn de prijsfactoren voor een waterontharder?

De prijs van een waterontharder

Een waterontharder is er in verschillende maten, soorten en dus prijzen. De voordelen van zacht water zijn talrijk. Als u een betrouwbaar systeem wilt dat uw water grondig onthardt, zult u een bepaalde prijs moeten betalen. Dankzij het energiebesparende effect van het apparaat verdient u uw investering in relatief korte tijd terug. Bijvoorbeeld: de verwarmingselementen van uw toestellen zullen optimaal werken. Er gaat geen energie meer verloren aan de kalksteen.

Factoren die de prijs van een goede waterontharder bepalen zijn onder andere:

1. grootte en capaciteit van de waterontharder.

De grootte speelt een grote rol in de prijs. Ten eerste zijn eenheden met een grotere capaciteit duurder. Ten tweede kunnen zij na verloop van tijd duurder worden indien de capaciteit niet aan het verbruik wordt aangepast. Dus heb je een hoog waterverbruik? Kies dan ook een groot toestel met een grotere capaciteit. Anders zal uw toestel te vaak moeten regenereren. Dit betekent dat er telkens te veel zout en te veel water wordt gebruikt. Het omgekeerde is ook waar. Het is belangrijk hiermee rekening te houden bij de aankoop.

2. type waterontharder

In het algemeen zijn er twee soorten waterontharders: mechanische en elektronische. Het type dat u kiest, zal ook in grote mate de prijs bepalen die u betaalt. Hoe geavanceerder, hoe duurder.

– Een mechanische waterontharder

Deze systemen werken heel eenvoudig. Ze worden gespoeld door middel van een timer of een vlotter die het waterpeil meet. Op die manier wordt het toestel op een bepaald tijdstip of telkens wanneer een bepaalde hoeveelheid is gebruikt, gespoeld. Deze apparaten zijn het goedkoopst. Als u regelmatig water gebruikt, moet u kiezen voor een mechanische waterontharder. Voor fluctuerende consumptiepatronen zijn er andere opties. Volumegeregelde apparaten regenereren naar gelang van het verbruik, maar kunnen zich niet aanpassen aan de hardheid van het water.

– Een elektronische waterontharder

Deze waterontharders hebben een meer geavanceerd besturingssysteem. Ze hebben verschillende spoelprogramma’s. De spoelingen worden aangepast aan het werkelijke waterverbruik. Deze systemen zijn iets duurder. Toch besparen zij geld omdat zij niet onnodig zout en water gebruiken. Er is geen verspilling.

De nieuwe generatie elektronische waterontharders zijn intelligente apparaten met geavanceerde software en slimme sensoren. Natuurlijk is de prijs een beetje hoger. Maar je krijgt ook veel terug:

– alleen regenereren op basis van waterhardheid

– zelf veranderingen in de omgeving opmerken

– geen programmering nodig

– snellere regeneratie

– de hars is van betere kwaliteit

– kleiner formaat

– levenslange garantie

Is uw waterverbruik constant en regelmatig? Dan is een mechanisch systeem de beste keuze. Gebruikt u onregelmatiger water omdat u vaak reist of veel bezoekers hebt? Dan is een elektronische waterontharder de oplossing. In ieder geval is het vinden van het beste systeem belangrijker dan de prijs.

3. onderhoud van de waterontharder

Naast de aankoopprijs van een waterontharder spelen ook andere factoren een rol.
Er moet ook rekening worden gehouden met het jaarlijks onderhoud en de aankoop van regeneratiezout. Dit zijn kosten die u niet kunt vermijden. Gelukkig is zout niet duur. Vaak bieden leveranciers ook voordelige onderhoudscontracten aan bij de aankoop van het toestel. Zo hebt u de garantie dat uw systeem goed wordt onderhouden.

4. zout en wasmiddel voor de waterontharder kopen.

Kiest u voor een jaarlijks onderhoudscontract? Zorg er dan voor dat het regenereerzout en de ontsmettingsmiddelen al in de prijs zijn inbegrepen. Dit is veel goedkoper. Koop je goedkoper zout? Dan bestaat het risico dat uw toestel verstopt raakt of vuil wordt. Goedkoop is aantrekkelijk, maar als de kwaliteit te wensen overlaat, wordt het duurkoop. Goedkoop zout smelt snel. Er vormt zich een harde substantie in het zoutvat. Het beïnvloedt de prestaties van uw waterontharder. Vermijd dit.

Waterontharders Kopen Aan De Beste Prijs 2023 - Waterontharders Kopen Aan De Beste Prijs Regendouche
Waterontharders kopen aan de beste prijs - mei 2023

De prijs van een goede waterontharder?

Het belangrijkste om te onthouden bij de aankoop van een waterontharder is dat er niet zoiets bestaat als de ideale waterontharder. Want in de eerste plaats moet het worden aangepast aan het verbruik, en dat is voor iedereen verschillend. De regel is: hoe geavanceerder, hoe duurder.
Maar laat je niet afschrikken door een hogere aankoopprijs. Je moet jezelf afvragen wat het je op de lange termijn zal opleveren. Kiest u voor een goedkoop toestel? Deze zijn minder zuinig als het gaat om water-, zout- en energieverbruik. Denk dus na en weeg zorgvuldig af voor u koopt.

Alleen dan kunt u een idee krijgen van de gemiddelde prijs. Koop kwaliteit en u zult levenslang plezier hebben van uw waterontharder.

Een waterontharder van een professionele installateur

Misschien kiest u voor een goedkope waterontharder, alleen omdat de instapprijs aantrekkelijk lijkt. Maar laat u niet misleiden: vaak zijn de goedkoopste toestellen ook het onbetrouwbaarst, gaan ze minder lang mee en veroorzaken ze veel problemen. Het is dus beter iets meer te betalen voor een waterontharder. Alleen dan kunt u er zeker van zijn dat uw toestel goed werkt en lang meegaat.


Waterontharders Kopen Aan De Beste Prijs