Waterbehandeling | Aqua Service

Ben je op zoek naar de beste waterverzachter? Kies dan voor een Aqua Service waterontharder, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Waterverzachters
Waterbehandeling

Waterbehandeling: zet hard water om in zacht water

Het water dat u in huis gebruikt, wordt uit de bodem gehaald en vervolgens gezuiverd. Zit er veel kalk in de bodem waar het water uit komt, dan blijft een groot deel daarvan in het water zitten. Ook na het zuiveren van het water, kan er nog veel kalk in zitten. Watermaatschappijen halen dit meestal niet uit het water. Want het is niet bedreigend voor de gezondheid. Zit er veel kalk in het water, dan wordt er gesproken over hard water. Zit er weinig kalk in het water dat u gebruikt, dan gebruikt u zacht water.

Waterbehandeling - Kalkvrij Water

Waterbehandeling – ontkalk water

Gebruikt u hard water in huis, dan kunt u te maken krijgen met diverse problemen. Zo kan kalk zich vastzetten in uw apparaten. U kan ook kalkaanslag in de badkamer, in de keuken en in het toilet krijgen. Wil u zachter water gebruiken in uw huishouden? Dan kunt u een waterverzachter aanschaffen om hard water omzetten in zacht water. Wat de voordelen van zacht water zijn, leest u hieronder.

Uw apparaten hebben een langere levensduur dankzij waterbehandeling

Het grootste voordeel van het gebruik van een waterverzachter, is dat dit apparaat ervoor zorgt dat uw toestellen langer meegaan.

Waterbehandeling - Kalk Vaatwasmachine

Waterbehandeling – vaatwasmachine

Gebruikt u hard water in huis? Dan blijft de kalk uit dit water in uw apparaten achter. Soms ziet u de kalk duidelijk zitten. Meestal hebt u geen idee dat uw apparaten vervuild worden door kalk. Je merkt het pas op wanneer het te laat is. Zo moet u een nieuwe wasmachine, een nieuwe vaatwasser of een nieuwe waterkoker kopen. Een serieuze hap uit uw budget. Ontkalk uw water met een water verzachter en uw toestellen zullen langer meegaan. Zo voorkomt u financiële dompers en onverwachte uitgaven.

Uw kleding gaat langer mee

Wat veel mensen niet weten, is dat wasmachines ook beter functioneren met zacht water. Wast u uw kleding met zacht water in de wasmachine. Dan moet uw wasmachine veel minder hard werken voor hetzelfde resultaat. Dit bespaart niet alleen energie, het is ook beter voor uw kleding. Wast u met zacht water, dan ziet uw kleding er veel langer mooi uit. De kleuren blijven intact en ook de textuur van het materiaal houdt langer. De pasvorm blijft gelijk.

U hoeft uw sanitair minder vaak te poetsen

Gebruikt u hard water in huis? Dan is het u vast en zeker opgevallen dat uw sanitair langzaam aan ontsierd wordt. Uw tegels en voegen worden bruin en geel. Uw toilet wordt bruin als u het niet met bleekwater behandelt, enz. Kalk is een hardnekkig beestje.

De schoonmaak voelt als dweilen met de kraan open. U krijgt de kalk wel weg maar ze komt snel terug. En u moet er eigenlijk redelijk veel voor doen. Antikalk-middelen in huis halen, schrobben met een tandenborstel, enz.
Zakt de moed u alweer in de schoenen als je dit leest?

Bent u het beu om uren en uren te besteden aan de schoonmaak? Droomt u van een stralende badkamer met glanzende kranen? Dan is waterbehandeling de oplossing voor al uw problemen. Zo zal u ook kunnen genieten van zacht water en alle voordelen die daarbij horen.

U verbruikt minder energie in huis

Als er minder kalkaanslag in uw apparaten zit, moeten ze minder hard werken. Dus, verbruiken ze minder energie voor hetzelfde resultaat. Op lange termijn maakt dit een groot verschil. Dit verschil zal u vooral in uw portemonnee voelen. Door in een waterverzachter te investeren, kan u veel geld besparen. Niet alleen op stroom, ook op gas spaart u zo heel wat uit.

U verzorgt uw haar en huid beter

Waterbehandeling - Zacht Water En De Huid

Waterbehandeling – zachte huid

De meeste mensen wassen zichzelf dagelijks. Sommige zelfs meerdere keren. Water hydrateert, denken we. Niks is echter minder waar. Als uw water hard is, kan dat juist schadelijk zijn voor de huid. Zeker wanneer u een gevoelige huid hebt. Meestal bent u zich van geen kwaad bewust. U legt zich neer bij de kwaliteit van uw huid en haar. Maar het kan echt anders.Door de kalk in het water kunnen de poriën verstopt geraken. Zo kan uw huid niet gehydrateerd worden. De natuurlijk olielaag geraakt verstoord. Zo kunnen er diverse huidproblemen ontstaan. Douchen of baden met zacht water is veel milder voor de huid. Naast de huid, gaat ook uw haar meer stralen wanneer u zacht water gebruikt. De kalk in hard water kan een doffe waas over uw haar leggen. Wie al een waterverzachter heeft en zich kan wassen met zacht water, zal u ook op dit voordeel wijzen. Weet dus dat er een oplossing is.

U zorgt beter voor het milieu

 • Gebruikt u minder energie, dan zorgt u beter voor het milieu en de volgende generaties.
 • Daalt uw verbruik van schoonmaakmiddelen? Dan zal uw ecologische voetafdruk nog
  meer verkleinen.
 • Omdat u met een waterverzachter minder wasmiddel gebruikt voor hetzelfde schone
  resultaat, bent u nog milieubewuster bezig.
 •  Minder producten kopen en minder toestellen moeten weggooien verkleint ook de
  afvalberg.
 • Minder CO²-uitstoot.

De meeste mensen met een waterverzachter kopen ook minder flessenwater.
Zacht water is aangenamer om te drinken. Het is niet troebel. Daarmee verklein je ook de afvalberg. Minder plastiek en dus minder CO²-uitstoot. Waterbehandeling heeft dus verregaande gevolgen.

Uw huis stijgt in waarde

Het laatste voordeel van het aanschaffen van een waterverzachter, is dat uw woning in waarde krijgt. Steeds meer mensen kennen de voordelen van een waterverzachter in huis. Dit betekent dat steeds meer mensen bereid zijn om meer te betalen voor een woning, als deze uitgerust is met een waterverzachter. Vermeld duidelijk dat u een waterverzachter hebt. Dan is de kans groot dat u meer verdient met de verkoop van uw woning.

De waterverzachter: een apparaat met vele voordelen

Een waterverzachter is dus een absolute meerwaarde voor uw huis. De vele voordelen van waterbehandeling getuigen daarvan. Vraag eens rond in uw omgeving. Ga na wie al een waterverzachter heeft en leer van hun ervaringen. U zal merken dat dit onderwerp veel meer leeft dan u denkt.

Aqua Service Waterverzachter Prijs