Water Ontharden | Aqua Service

Ben je op zoek naar het ontharden van water? Kies dan voor een Aqua Service waterontharder, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Waterverzachters
Water Ontharden

Water ontharden met een waterverzachter: voorkom problemen door kalkaanslag

Zeven kwaaltjes die je kan voorkomen met een waterverzachter

U hebt het misschien niet altijd door maar water met teveel kalk kan voor een aantal problemen zorgen. Uw water ontharden is vaak de enige oplossing.

Water Ontharden - Voordelen Zacht Water

Water Ontharden – voordelen waterontharder

Dit zogenaamde “harde water” bevat verschillende mineralen, zoals calcium en magnesium. Deze stoffen zijn niet slecht voor uw gezondheid maar zorgen wel voor wat vervelende nadelen. Niet alleen voor uzelf maar ook in huis. Uw huid, haar, servies en badkamer kunnen allemaal schade ondervinden door de kalk aanwezig in kraanwater. Dit kan voorkomen worden door een waterverzachter te gebruiken. Water ontharden hoeft dus helemaal niet zo ingewikkeld te zijn als het lijkt.

Mijn haar ziet er altijd dof uit, ongeacht de shampoo die ik gebruik.

Glanzend haar is een teken van gezondheid en van een goede verzorging. We kopen daarom vaak dure shampoos en verzorgingsproducten om deze glans te krijgen. Maar de oplossing is veel eenvoudiger. Wanneer u uw haar wast met kalkhoudend water, zal uw haar dof en futloos worden. Dit komt door de mineralen die zich in ons kraanwater bevinden. Deze mineralen drogen het haar uit, waardoor het er minder stralend en gezond uitziet. Een goede shampoo helpt maar het is belangrijker om uw haar te wassen met water dat zo weinig mogelijk kalk bevat. Wie gewoon is om zijn haar met hard water te wassen en het dan met zacht water wast, zal verwonderd zijn over het verschil. Water ontharden bezorgt u dus die stralende haardos.

Waarom verliezen mijn vazen en ander glaswerk hun glans?

U zal het wel herkennen: na een enkele wasbeurten verliest uw vaas zijn glans. Soms ontstaan er witte kringen en lijkt het glaswerk er altijd vuil uit te zien. Dat is natuurlijk zonde! De witte aanslag die te zien is op vazen en op andere soorten glaswerk is ook een gevolg van hard water. De mineralen die zich in het water bevinden hechten zich aan glas. Deze ophoping van kalk zorgt voor een witte waas. De witte strepen zijn wel weg te halen, maar het is natuurlijk veel makkelijker om ze te voorkomen. Met een waterverzachter behouden uw vazen hun glans.

Hoe komt het dat mijn badkamer zo snel vuil wordt?

Zelf wanneer u regelmatig uw badkamer schoonmaakt, zult u merken dat het vuil zich binnen de kortste keren weer ophoopt. Dit heeft niet alleen te maken met hoe vaak u uw badkamer gebruikt. Door al het water dat hier stroomt, ontstaat er snel kalkaanslag in deze ruimte. Dit tast voornamelijk de tegels in en rondom uw bad, wasbak, of douche aan. Door de ruwe kalk blijft er makkelijker vuil hangen. Hierdoor ziet de badkamer er veel sneller vuil en beschadigd uit. Eén van de voordelen van een waterverzachter is een schone badkamer voor heel de familie. Water ontharden is dus de ultieme oplossing!

Hoe kan ik voorkomen dat mijn huid zo droog wordt?

Blijft u het hele jaar maar bodylotion en huidolie smeren, maar lijkt het nooit echt te helpen?

Water Ontharden - Zacht Water

Water Ontharden – zachte huid

Een droge huid is gedeeltelijk erfelijk, het kan echter ook andere oorzaken hebben. De kalk in hard water zorgt ervoor dat de huid minder makkelijk vocht kan opnemen. De poriën geraken verstopt door de mineralen in het water waardoor ze niet gehydrateerd geraken. Geen enkele lotion zal uw huid dus zo goed helpen als een waterverzachter. Uw water ontharden is de enige oplossing. Een waterverzachter voorkomt dus ook een droge, verstopte huid.

Waarom wordt mijn witte was binnen de kortste keren grauw?

Iedereen streeft ernaar om de kleur en de frisheid van witte was te behouden. Witte kledij die veel te snel grauw wordt is dan ook een veel voorkomend probleem. Vlekken en andere verkleuringen zijn gemakkelijker weg te wassen in onthard water. Bovendien kan je met zacht water ook op lagere temperaturen wassen. Er is ook veel minder wasmiddel nodig dan wanneer u hard water gebruikt. Omdat zeep niet volledig oplost in kalk, blijft er na het wassen een grauwsluier op uw kledij achter. Niet alleen lost zeep niet op in kalk, er ontstaat ook een chemische verbinding tussen zeep en kalk waardoor er een residu ontstaat die achterblijft op de kleding. Uw water ontharden zal dus ook resulteren in stralende witte was.

Hoe kan ik de levensduur van mijn huishoudelijke apparaten verlengen?

Eén van de grootste nadelen van hard water is het effect dat het op huishoudapparaten heeft. Wasmachines, waterkokers en vaatwassers kunnen sneller kapot gaan.

Water Ontharden - Waterverzachters Aqua Service

Water Ontharden – waterverzachter kopen

Een goed onderhoud is van groot belang voor de levensduur van apparaten. Het gebruik van een waterverzachter kan een groot verschil maken. De ophoping van kalkaanslag in de aan – en afvoer van deze machines zorgt voor slechtere prestaties. Water ontharden biedt hier dus ook een oplossing voor.

Waarom heb ik een witte aanslag in mijn potten en pannen?

Wie regelmatig groente kookt of soepen maakt zal merken dat er witte strepen ontstaan in de pan. Deze strepen worden veroorzaakt door het harde water dat uit de kraan komt. De mineralen uit het water stapelen zich op, en vormen een rand aan het oppervlakte van het water. Dit ziet er uit als een witte ring. Door onthard water te gebruiken bij het koken en wassen voorkomt u dit probleem en blijven uw potten kalkvrij.

Uw water ontharden met een waterverzachter: de oplossing voor kalkaanslag

Al deze kwaaltjes worden veroorzaakt door de mineralen die zich in het kraanwater bevinden. Door dit water te gebruiken kunnen de mineralen zich ophopen in apparaten, maar ze kunnen ook uw huid en haar uitdrogen. Om komaf te maken met deze problemen is een waterverzachter de oplossing. Dit apparaat filtert het water, waardoor kalkaanslag verleden tijd is. Een waterverzachter is eenvoudig in gebruik. Het apparaat wordt in blijft zijn werk doen door speciaal zuiveringszout. Dat zout zorgt ervoor dat het water continu onthard blijft. Het water zal daardoor niet zout smaken want het wordt afgevoerd langs de riolering. Wanneer u een waterverzachter geïnstalleerd hebt, zal u het verschil merken. Uw huid en haar zullen weer zacht aanvoelen en uw kledij en apparatuur gaan langer mee. De voordelen van water ontharden en van een waterverzachter zijn dus eindeloos!

Aqua Service Waterverzachter Prijs