Voordelen Waterverzachter | Aqua Service

Ben je op zoek naar de voordelen van onze waterverzachter? Kies dan voor een Aqua Service waterontharder, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Waterverzachters
Voordelen Waterverzachter

Waterverzachter voordelen? Ontdek hier alvast 7 unieke voordelen.

Bent u op zoek naar het volgende: Voordelen waterverzachter ? Lees dan verder …

Hard leidingwater is water met een hoog calcium- en magnesiumgehalte. Op termijn zorgt het voor allerlei kleine en grote problemen in huis. Zo kunnen waterleidingen verstopt geraken verstopt, huishoudtoestellen gaan minder lang mee en sanitair wordt ontsierd door kalksporen. Ook het haar en de huid kunnen last ondervinden van hard water.

Voordelen Waterverzachter

Voordelen waterverzachter – koop ook een Aqua Service waterverzachter

De kalkdeeltjes in het water zoeken elke dag opnieuw een plekje om zich aan vast te hechten. Een waterverzachter kan dat voorkomen en is daarom geen luxe, maar een must.

Voordelen waterverzachter: een goede waterverzachter voorkomt kalk in uw water

Een waterverzachter wordt in de meeste gevallen net achter de watermeter geïnstalleerd. Het is een soort van zuiveringsinstallatie, waarbij een harsfilter calcium – en magnesiumionen tegenhoudt. Hierdoor wordt de woning voorzien van zacht, kalkvrij water.

Omdat de hars na enige tijd verzadigd raakt moet de filter periodiek “geregenereerd” worden. Binnen de waterverzachter wordt dit proces intern georganiseerd met behulp van een zoutoplossing. De regeneratie duurt gemiddeld een half uur en wordt eens in de 6 tot 10 dagen uitgevoerd, bij voorkeur midden in de nacht. Behalve het zout een aantal keer per jaar aanvullen, of laten aanvullen hoeft u zelf verder niks te doen. Zo kan u zorgeloos genieten van de voordelen van een waterverzachter. Het zijn er veel, maar de zeven belangrijkste leest u hieronder.

1. Een waterverzachter zorgt voor zacht bad – en douchewater

Kalkdeeltjes in hard water hebben een uitdrogend en irriterend effect op de huid en op het haar. Ze zijn microscopisch klein en gaan in de poriën zitten of hechten zich aan de haarschacht. Een ontharder of waterverzachter binnen uw waternetwerk heeft daarom een direct positief effect op het lichaam.

Enerzijds wordt de kans op huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, droge huid en winterhanden verkleind, anderzijds zien de huid en het haar er zachter en glanzender uit na het douchen.

Voordelen Waterverzachter - Zacht Water

Voordelen waterverzachter – Zacht water

Bovendien lossen zeep en shampoo beter op in ontkalkt water, waardoor de reinigende en helende werking beter tot hun recht komen.

2. Uw kledij oogt frisser en gaat langer mee, een ander voordeel van een waterverzachter

Telkens wanneer kleren, beddengoed en handdoeken met hard water worden gewassen hechten duizenden minuscule kalkdeeltjes zich aan het materiaal. Het wasgoed zal er op termijn grauw uitzien en sneller slijten of scheuren. De calciumionen zorgen er ook voor dat bepaalde bestanddelen uit het wasmiddel op kledingstukken blijven plakken. Deze ophoping kan leiden tot huidirritatie, bijvoorbeeld bij baby’s en personen met een gevoelige huid. Met een waterverzachter stroomt er alleen ontkalkt water door uw wasmachine. Wasgoed wordt zachter, krijgt een vollere textuur en de kleuren behouden hun glans. Kleding gaat hierdoor minstens 30% tot 40% langer mee, en u zult minder wasmiddel nodig hebben om dezelfde hoeveelheid kleren perfect schoon te krijgen.

3. Geen kalkafzetting binnen uw apparaten dankzij een waterverzachter

De levensduur van apparaten en installaties die gebruik maken van water wordt door kalkaanslag drastisch ingekort. Bij huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, vaatwasmachines, koffiezetapparaten en waterkokers is de ophoping van kalk de grootste oorzaak van storingen. Ook cv-ketels, waterpompen en andere installaties zien af door de kalk en moeten vaker een onderhoudsbeurt krijgen. Indien water verwarmd wordt, zorgt kalkaanslag ook nog voor een ongewenste isolatielaag rond het verwarmingselement. Zo zullen apparaten en installaties meer energie verbruiken om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. Dankzij een waterverzachter gaan uw toestellen dus niet alleen langer mee, ze verbruiken ook minder elektriciteit en gas.

4. Voordelen waterverzachter? Geen kalkaanslag in de doucheruimte en op sanitair

Nog voordelen van een waterverzachter?

Douchecabines, tegels, kranen en ander sanitair blijven ook bespaard van de lelijke witgrijze kalkaanslag als u een waterverzachter heeft geïnstalleerd. In de ontharder blijven de calciumionen op de harsfilter zitten en worden ze tijdens de regeneratie via de afvoer weggespoeld. Een kalkvrije woning oogt hygiënischer en stralender. De schoonmaak van ramen, vloeren, badruimten, sanitair en zelfs potten, pannen en glazen kost minder tijd en moeite en er is aanzienlijk minder schoonmaakmiddel nodig.

5. Met een waterverzachter krijgt u geen verstopte waterleidingen

Kalk is de grootste vijand van waterleidingen en cv-leidingen. Als kalkdeeltjes zich eenmaal hebben weten te hechten aan de PVC of koperen leidingen wordt de laag steeds sneller dikker en harder. Uiteindelijk kan een buis helemaal verstopt geraken, waardoor zelfs een gewone ontkalking geen soelaas meer biedt. Vervanging van waterleidingen is een kostbare operatie, vooral als ze in de muren of onder de vloer zitten. Indien het water door een waterverzachter ontkalkt is, gaan de leidingen net zolang mee gaan als de woning zelf.

Voordelen Waterverzachter - Batibouw

Voordelen waterverzachter – Batibouw

6. Douchekoppen en kranen blijven langer mooi en kalkvrij

Kalkaanslag op het mechanisme van douchekoppen en kranen maakt dat het steeds lastiger kan worden om ze open en dicht te draaien. Ook de toevoer van het water kan zo verhinderd worden. Ontkalkt water is zacht voor douchekoppen en kranen, waardoor ze naar behoren blijven functioneren. U hoeft ze alleen te vervangen wanneer u behoefte heeft aan een mooier of moderner model.

7. Een waterverzachter is een investering die zichzelf terug verdient

Het gebruik van ontkalkt, zacht water levert aanzienlijke besparingen op. U kan zo jaarlijks honderden euro’s besparen. Uw drinkwater is aangenamer om te drinken dus misschien koopt u daardoor geen flessenwater meer. U verbruikt minder producten en uw kledij blijft langer mooi. Uw huishoudelijke apparaten hoeft u ook minder snel te vernieuwen omdat ze kalkvrij blijven. Daarnaast bespaart u ook op schoonmaakkosten en kosten voor onderhoud van waterleidingen en vervanging van kranen. Bovendien betaalt u maandelijks minder aan gas en elektriciteit. De voordelen van een waterverzachter merkt u dus heel snel in uw portemonnee.

Waterverzachter België - Besparen Met Waterverzachter

Waterverzachter België – besparen met waterverzachter

Heeft u een waterverzachter nodig? Beleef ook de waterverzachter voordelen …

Over vrijwel het gehele land varieert het leidingwater van hard tot erg hard. Dit komt door de bodemsamenstelling. Het neergedaalde regenwater sijpelt door een kalklaag in de boden en wordt zo verrijkt met kalk. De meegevoerde calciumionen lossen slechts voor een deel op in het water. Zonder waterverzachter zal u op termijn dus vroeg of laat problemen krijgen met kalk. Daarom koopt u beter een waterverzachter voor het zover is.

Aqua Service Waterverzachter Prijs