Prijs voor een waterontharder

Bent u op zoek naar de beste prijs van een waterontharder? Kies dan voor een waterontharder van het merk Aqua Service, de #1 in België.

Vraag nu snel uw prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Prijs Voor Een Waterontharder
Prijs voor een waterontharder

Hoeveel kost een waterontharder?

We kennen allemaal de vervelende kalkaanslag. Helaas ontwikkelt het zich snel, is het op veel plaatsen aanwezig en is het niet altijd gemakkelijk te verwijderen. Dit wordt veroorzaakt door zogenaamd “hard water”. Hard water ziet er van nature net zo zacht uit als zacht water. Hard water betekent gewoon dat het water een relatief hoog kalkgehalte heeft. Gelukkig is het niet schadelijk om te drinken, maar het heeft wel veel andere nadelen. Zacht water is over het algemeen beter en kan u zelfs veel geld besparen!

Maar wat als je in een gebied met hard water woont? Dan is er niet veel wat je er aan kunt doen, zou je zeggen. Dat is niet helemaal waar! Gelukkig kan hard water worden veranderd in zacht water met een waterontharder. Een waterontharder zet het harde water dat normaal uit de kraan komt om in zacht water. Dit zachte water heeft vele voordelen ten opzichte van hard water. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen van een waterontharder. Wij zullen u ook meer vertellen over de kosten. In het kort, 5 dingen die je moet weten over een waterontharder.

1. geld besparen 

Kleren en toestellen gaan langer mee, elektriciteitsrekeningen gaan omlaag dankzij een waterontharder. U gelooft het misschien niet, maar ook kleding heeft last van hard water. De kalkdeeltjes in het water tasten de kleren snel aan. Daardoor wordt kleding sneller beschadigd en blijft de kleur minder lang behouden. Dat is natuurlijk heel jammer, want die mooie zwarte jurk was zo zwart toen je hem kocht, maar na twee keer wassen is hij niet meer zo zwart. Na een paar maanden ziet het er zelfs meer grijs dan zwart uit. Je kunt natuurlijk een nieuwe zwarte jurk kopen, maar dat is niet echt de oplossing. Afgezien van het feit dat deze jurk veel geld kost, zal hij waarschijnlijk niet lang mooi blijven.

Hard water is niet alleen niet goed voor kleren, het tast ook apparaten aan. De kalkaanslag blijft in het toestel, ook al is het water er al afgespoeld. Apparaten zoals waterkokers, koffiezetapparaten, wasmachines, droogtrommels en vaatwassers gaan veel langer mee als ze met zacht water worden gebruikt. Dit bespaart op aanschaf- en reparatiekosten.

Met een waterontharder zorgt u ervoor dat uw kleding en huishoudelijke apparaten langer meegaan. U bespaart ook op uw energierekening. Kalkaanslag isoleert en zorgt er bijvoorbeeld voor dat warmte niet goed in uw huis doordringt. Dit kan de verwarmingskosten in de winter aanzienlijk doen stijgen. Omdat er met zacht water minder kalk wordt afgezet, verbruikt u minder energie. Dit maakt uiteindelijk een groot verschil in de kosten. Hoewel de aanschaf van een waterontharder duur is, zijn dit enkele van de redenen waarom u veel geld zult besparen.

2. Een opmerking over de kosten van een waterontharder.

“Maar hoeveel kost een waterontharder? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld. Wat een waterontharder kost, hangt af van verschillende factoren. Het hangt natuurlijk af van het type waterontharder waarin u geïnteresseerd bent. In het algemeen moet u rekenen op een prijs tussen 1250 en 1600 euro.
Dit is zeer royaal, maar wij begrijpen dat u liever een exacte prijs hoort. De prijs varieert echter aanzienlijk. De prijs is onder meer afhankelijk van het type regelsysteem, de grootte, de installatiekosten, het jaarlijks onderhoud en de keuze van het zout.

3. goedkoop is duurkoop

Natuurlijk begrijpen wij dat u niet wilt kiezen voor een te duur model. De duurdere modellen waterontharders zijn echter vaak van betere kwaliteit. De aanschaf van een dergelijk apparaat kost wat, maar op de lange duur zijn de duurdere waterontharders goedkoper. Dit komt omdat zij in de meeste gevallen duurzamer zijn. Ze gebruiken bijvoorbeeld minder water. Dat maakt een verschil op de lange termijn. Ze zijn ook van betere kwaliteit, waardoor op onderhouds- en reparatiekosten wordt bespaard. Natuurlijk wil je ook een waterontharder die lang meegaat en goed werkt. Een goedkoop apparaat gaat sneller stuk, en dan zit u met de kosten.
Natuurlijk is de prijs een factor die zwaar weegt. Wij willen er echter op wijzen dat dit niet de enige factor is waarmee rekening moet worden gehouden! Er zijn belangrijke factoren die ervoor zullen zorgen dat u op lange termijn een goede aankoop hebt gedaan. Het is altijd raadzaam professioneel advies in te winnen. Een professional kan je goed advies geven. Zij zullen ook rekening houden met uw situatie.

4. gebruikte waterontharders en hun nadelen

Soms kiezen mensen voor een tweedehands waterontharder. Natuurlijk begrijpen wij dat dit een aantrekkelijke keuze lijkt te zijn. De één doet er niets mee en de ander koopt het goedkoop! Het is echter vaak niet duidelijk in welke staat een gebruikte waterontharder verkeert. Meestal is er ook geen garantie voor. Tenslotte is het beter om de installatie van een waterontharder uit te besteden. Dit wordt vaak gedaan bij de aankoop van een nieuwe waterontharder, maar niet bij de aankoop van een gebruikte.
Natuurlijk is de prijs van een waterontharder een belangrijke factor bij de aanschaf ervan. Maar vergeet niet dat goedkoop ook duurkoop kan zijn!

5 Het loont de moeite om waterontharders te vergelijken

Een laatste nuttige tip is dat het vergelijken van toestellen zeer lonend kan zijn. Als u precies nagaat welk toestel welke functies heeft, kunt u gemakkelijker een keuze maken. Vergelijk prijzen, soorten zout en kwaliteit. U kunt ook advies inwinnen bij een professional. Zij zullen u kunnen helpen een keuze te maken.
Ga dus niet zomaar naar huis met de eerste waterontharder die je vindt. Het is ook niet raadzaam af te gaan op de prijs zonder andere kenmerken te hebben vergeleken. Een waterontharder is een investering die veel kan opleveren. Het is daarom raadzaam zorgvuldig te overwegen welke waterontharder het beste is voor uw situatie.

Prijs Voor Een Waterontharder 2023 - Prijs Voor Een Waterontharder Waterontharder
Prijs voor een waterontharder - mei 2023

Een waterontharder met regenererend zout

Een waterontharder maakt hard water zacht. Er zijn verschillende manieren om water te ontharden, maar in een particulier huishouden wordt meestal een waterontharder met regenererend zout gebruikt. Lees meer over de nadelige effecten van hard water, hoe een waterontharder werkt en waarom een waterontharder geregenereerd moet worden in dit artikel.

Hard water bevat veel calcium- en magnesiumdeeltjes. Deze metalen komen van nature voor in de bodemlagen waaruit grondwater wordt opgepompt. De aanwezigheid van calcium en magnesium in grondwater kan niet worden vermeden.

Hard water is niet noodzakelijk schadelijk voor de gezondheid. Het lichaam heeft zelfs – uiteraard in beperkte mate – metaaldeeltjes zoals ijzer, magnesium en calcium nodig. Hard water veroorzaakt echter schade aan waterleidingen, afvoerbuizen, kranen, waterkokers en elektrische verwarmingstoestellen. Kalkaanslag is het belangrijkste negatieve gevolg van hard water.

De hardheid van leidingwater varieert van plaats tot plaats en wordt beïnvloed door de bodemlagen waaruit het afkomstig is. Uw waterleidingbedrijf kan u de gemiddelde hardheid van het aan u geleverde water meedelen. In België is de eenheid voor waterhardheid de “Duitse graad”. Per definitie heeft water een hardheid van één Duitse graad wanneer het 10 milligram calciumoxide per liter bevat. Als het leidingwater bij u thuis nogal hard is, heeft dat zeer nadelige gevolgen voor uw huishoudelijke apparaten, waterleidingen en afvoeren.

Redenen om een waterontharder te kopen

De gevolgen van hard water kunnen u veel geld kosten. De volgende problemen kunnen worden vermeden met een geschikte waterontharder.

– Hard water beïnvloedt de hoeveelheid wasmiddel die u moet gebruiken. U zult merken dat u veel wasmiddel moet gebruiken om een voldoende schone was te krijgen. Water met een hoge concentratie magnesium en calcium heeft een negatief effect op de doeltreffendheid van detergenten.

– Uw elektriciteitsverbruik stijgt. Toestellen zoals boilers, wasmachines, stoomstrijkijzers en dergelijke hebben veel meer elektrische energie nodig om het water tot de gewenste temperatuur op te warmen. De reden hiervoor is de isolerende kalklaag die zich op het verwarmingselement vormt.

– Om kalkaanslag van kranen, douchekoppen, badkamertegels enzovoort te verwijderen, hebt u speciale – en dus dure – reinigingsmiddelen nodig.

– U moet regelmatig nieuwe kleren en badhanddoeken kopen omdat de textielvezels veel gemakkelijker breken wanneer u ze in hard water wast. Bovendien voelen uw kleren en handdoeken hard en schurend aan.

– Bovendien gaan huishoudelijke apparaten die in contact komen met hard water veel sneller kapot dan normaal. Dit wordt veroorzaakt door kalkaanslag in deze apparaten.

– Als je je regelmatig wast met hard water, droogt je huid uit en schilfert ze sneller. Ondanks het gebruik van dure shampoos, blijft je haar er dof uitzien.

Om uzelf de bovengenoemde ellende te besparen, kunt u het beste een goede waterontharder kopen. Deze investering zal zich op lange termijn terugbetalen doordat de extra kosten van hard water worden vermeden.

Prijs Voor Een Waterontharder 2023 - Prijs Voor Een Waterontharder Kalkvrije Douche
Prijs voor een waterontharder - mei 2023

Waarom moet een waterontharder geregenereerd worden?

De kunstharsbolletjes in de cilinder van een waterontharder absorberen de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het harde water. Dit is een proces dat natuurlijk niet oneindig kan doorgaan. De harsbolletjes raken uiteindelijk verzadigd met calcium en magnesium. De korrels hoeven echter niet te worden vervangen. Het is voldoende ze af te spoelen met zout water, d.w.z. water dat veel natrium bevat. Het spoelen van de pellets met zout water wordt “regeneratie” genoemd. Tijdens de regeneratie vindt geen ontharding plaats. De waterontharder heeft regeneratiezout of onthardingszout nodig om dit zoute water te produceren. Wanneer de harsbolletjes met zout water worden afgespoeld, laten zij de geabsorbeerde calcium- en magnesiumdeeltjes los. Ze absorberen ook natriumdeeltjes uit het zoute spoelwater. De kunstharsbolletjes blijven tijdens de regeneratie in de cilinder en kunnen daarna opnieuw worden gebruikt om het leidingwater te ontharden. Het spoelwater met calcium- en magnesiumdeeltjes wordt in de riolering geloosd. Het regeneratieproces kan op twee manieren worden gestuurd:

Waterontharder met tijdsgestuurde regeneratie.

Regeneratie vindt altijd plaats na een bepaalde tijd. Er wordt geen rekening gehouden met de hoeveelheid water die wordt gebruikt. Dit type regeneratie wordt meestal aangetroffen in de goedkopere waterontharders. Als u elke dag ongeveer dezelfde hoeveelheid water gebruikt, is een tijdsgestuurde regeneratie voldoende. Bij grote schommelingen in het waterverbruik kan de regeneratie echter te vroeg (bij laag waterverbruik) of te laat (bij hoog waterverbruik) plaatsvinden.

Waterontharder met volumegestuurde regeneratie

Het regeneratieproces wordt pas gestart wanneer een bepaalde hoeveelheid water is verbruikt. Duurdere waterontharders gebruiken meestal dit type regeneratie. Aangezien regeneratie alleen plaatsvindt wanneer het echt nodig is, bespaart u op het verbruik van onthardingszout.

De beste waterontharder voor uw huis tegen de beste prijs

Welk type waterontharder het beste is voor uw huis, kan het best worden bepaald door een ervaren vakman. Vooral de gemiddelde hoeveelheid water die per dag wordt gebruikt en de schommelingen in het verbruik spelen een belangrijke rol. De duurdere apparaten zijn microprocessor gestuurd en ingesteld op een minimaal verbruik van regenererend zout. De aanschaf van een waterontharder lijkt misschien een grote investering, maar op de lange termijn betaalt hij zichzelf terug. Vanaf nu kunt u genieten van de voordelen van zacht water dat geen kalksporen nalaat en u veel moeite en geld bespaart.

Een waterontharder kopen

Hard water bevat veel metaaldeeltjes zoals calcium en magnesium. Omdat leidingwater afkomstig is van verschillende bodemlagen waarvan de samenstelling verschilt van plaats tot plaats, is leidingwater in België niet overal even hard. Hard water kan na verloop van tijd grote schade toebrengen aan uw huishoudelijke apparaten en waterleidingen. De aanschaf van een geschikte waterontharder kan veel leed voorkomen. In dit artikel leggen we uit wat hard water precies is, welke negatieve effecten het heeft en waar je op moet letten bij de aanschaf van een waterontharder.


Een waterontharder kopen om problemen met hard water op te lossen

Een waterontharder zorgt voor zacht water in uw hele huis. Dit zal definitief afrekenen met de kalksporen die u overal aantreft. Voor een particulier huishouden is een waterontharder met regenererend zout het beste. Maar hoe werkt een waterontharder precies?

– Waterontharding verwijdert de calcium- en magnesiumdeeltjes uit het water. Er worden speciale parels van kunsthars gebruikt. Deze hebben de eigenschap calcium en magnesium te absorberen en in plaats daarvan het onschadelijke natrium vrij te geven.

– De harsbolletjes zitten in een soort cilinder waar het harde water doorheen stroomt. Aan het eind van deze cilinder, heb je zacht water.

– Het onthardingsproces kan niet oneindig doorgaan omdat de harsbolletjes uiteindelijk verzadigd raken met calcium en magnesium. De korrels hoeven niet te worden vervangen, maar ze moeten wel met zout water worden afgespoeld. Dit spoelen wordt “regeneratie” genoemd. Het regeneratieproces verloopt automatisch.

– De waterontharder heeft regeneratiezout nodig om het spoelwater te produceren. Daarom moet de eigenaar het regeneratiezout op tijd bijvullen. Tijdens de regeneratie stroomt zout water over de harsbolletjes, die het geabsorbeerde calcium en magnesium vrijgeven. Het spoelwater laat op zijn beurt natriumdeeltjes los in de korrels.

– Het spoelwater met de calcium- en magnesiumdeeltjes stroomt in de riolering.

Bij de aankoop van een waterontharder: Waar moet je op letten?

Als u de waterontharder wilt kopen die het beste voor u is, zijn er vier belangrijke dingen om te overwegen:

1. Welk type waterontharder is het beste? Er zijn goedkope waterontharders die met magneten werken. Deze zijn echter lang niet zo doeltreffend als waterontharders die regenererend zout gebruiken. Wij raden daarom af een waterontharder met magneten voor particulier gebruik aan te schaffen.

2. Welk debiet van zacht water moet het toestel kunnen leveren? Laat uw gemiddeld dagelijks waterverbruik bepalen door ervaren vakmensen. Zij zijn het best in staat om te beoordelen hoe groot het volume van uw waterontharder moet zijn. Merk ook op dat er geen waterontharding plaatsvindt tijdens de regeneratie van het toestel. Als u veel zacht water nodig hebt, kan een waterontharder met twee harscilinders een oplossing zijn. Bij dit type machine is altijd ten minste één cilinder beschikbaar voor waterontharding. 3.

Kiest u voor een mechanische of elektronische waterontharder? Een mechanische waterontharder heeft geen elektriciteit nodig om te werken. Het toestel werkt uitsluitend op waterdruk. Dit heeft het voordeel dat u geen last hebt van stroomonderbrekingen en elektronische storingen. De duurdere waterontharders werken elektronisch. Een microprocessor regelt het gehele proces van ontharding en regeneratie. Deze apparaten kunnen zeer nauwkeurig worden geregeld. De installateur zorgt ervoor dat het toestel is ingesteld om een minimum aan regeneratiezout te gebruiken.

4. Tijdsgecontroleerde of volumegecontroleerde regeneratie? Goedkopere waterontharders hebben vaak een eenvoudig systeem dat de regeneratie alleen op basis van tijd in gang zet. Deze toestellen houden geen rekening met de hoeveelheid water die sinds de laatste regeneratie reeds is onthard. Met hoeveelheidsgecontroleerde regeneratie begint de regeneratie pas wanneer een vooraf ingestelde hoeveelheid water is onthard. In dit geval begint de regeneratie nooit te vroeg of te laat.

Vraag professionals om informatie

Als u wilt genieten van zacht water in uw huis, moet u advies vragen aan ervaren waterontharderinstallateurs. Koop geen goedkope tweedehandse waterontharder. Met een duurder toestel kunt u het zout- en waterverbruik tot een minimum beperken, en de extra kosten zullen zichzelf na verloop van tijd terugbetalen. Huur een gerenommeerd bedrijf in voor de installatie en het onderhoud van de waterontharder. Zo bent u er zeker van dat uw toestel u jarenlang van voldoende zacht water zal voorzien.

Prijs Voor Een Waterontharder 2023 - Prijs Voor Een Waterontharder Douche Met Zacht Water
Prijs voor een waterontharder - mei 2023

Prijs Voor Een Waterontharder