Ontkalkers | Aqua Service water ontkalker kopen voor waterleiding: prijzen

Ben je op zoek naar de beste ontkalkers? Kies dan voor de ontkalkers van het merk Aqua Service, de #1 in België.

Vraag hieronder dan vrijblijvend en snel uw prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Ontkalkers
Ontkalkers

Wat is de prijs van een ontkalker?

Een ontkalker is een apparaat dat hard water kan ontkalken en het in zacht water kan veranderen. Als u momenteel water met een hoge hardheidsgraad in uw huishouden gebruikt, kunt u dit veranderen door een ontkalker aan te schaffen. Hierdoor gaan uw apparaten niet alleen langer mee, maar hoeft u ook minder energie te verbruiken en minder kalkaanslag te verwijderen in badkamer, keuken en toilet. Een ontkalker heeft vele voordelen.

Om een ontkalker in uw huis te kunnen gebruiken, moet u eerst dit apparaat kopen. U zult een bepaalde investering moeten doen. Wat deze investering inhoudt en hoe u ze kunt terugverdienen, leest u in dit artikel. U zult ook lezen waarom het de moeite waard is in een goede ontkalker te investeren.

De gemiddelde prijs van een ontkalker

Elke ontkalker heeft een andere prijs. De prijs van een ontkalker hangt af van de kwaliteit van het apparaat, het merk dat het gemaakt heeft, de capaciteit van het apparaat en het gebruiksgemak van ontkalker. Wij raden u altijd aan een professionele ontkalker te kopen, omdat dit apparaat het beste werkt en het langst meegaat.

Een professionele ontkalker kost tussen de 1500 en 2500 euro. Dit lijkt een grote investering, maar in ruil daarvoor krijgt u een professioneel toestel van hoge kwaliteit dat vele jaren meegaat.

Bijkomende kosten

Voor het gebruik van een ontkalker betaalt u niet alleen de aankoopprijs van het apparaat zelf. U hebt ook onthardingszout nodig voor ontkalker, dat u regelmatig moet kopen. Het zout moet regelmatig worden vervangen, en dit betekent dat de prijs van het onthardingszout een terugkerende uitgave is waarmee u rekening moet houden.

U zal ook regelmatig moeten investeren in het onderhoud van uw ontkalker. Het zout in ontkalker kan leiden tot afzettingen die vakkundig moeten worden verwijderd. U hoeft hier niet veel voor te betalen, maar het is wel belangrijk om er rekening mee te houden. Naast ontkalker zelf betaalt u ook voor de kosten van het onthardingszout en het onderhoud van het toestel.

Tip: waterontharders in Torhout

Ontkalker: een investering die rendeert

Een investering van 1500 tot 2500 euro voor een ontkalker is een grote investering, maar u moet weten dat die zich op lange termijn zal terugbetalen. Met een ontkalker gaan uw apparaten langer mee, waardoor u geld bespaart op de aanschaf van nieuwe apparaten in huis. U bespaart ook energie omdat uw toestellen en geiser of boiler minder moeten werken. Deze besparingen betekenen dat je op lange termijn minder geld zal uitgeven, waardoor je je investering in een goeontkalker in geen tijd zal terugverdienen.

Hoe lang het duurt voor u uw investering hebt terugverdiend, hangt af van de totale kosten van het apparaat en uw totale besparingen door de aankoop van een ontkalker. In elk geval zult u op lange termijn de aankoopprijs van ontkalker terugverdienen, zelfs met kleine besparingen.

De andere voordelen van een ontkalker

Met een ontkalker bespaart u niet alleen geld, maar geniet u ook van andere voordelen. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje. U zult zien dat veel van de voordelen van het kopen van een ontkalker, een extra geldbesparing met zich meebrengen.

Een ontkalker vermindert kalkafzetting

Moet u regelmatig kalkverwijderaar gebruiken om van die vervelende kalkaanslag in bad, douche, wastafel en toilet af te komen? Dan heeft u dit probleem niet meer als u een ontkalker heeft, want dit apparaat vermindert het kalkgehalte van het water. Dit betekent dat u ook een klein beetje bespaart op dure wasmiddelen.

Je haar glanst nog meer

Als je je haar wast met zacht water, laat het geen doffe glans achter. U hoeft geen shampoo te gebruiken of andere haarproducten te kopen, maar uw haar zal veel meer glanzen. Het is maar een kleine kostenbesparing, maar je ziet er beter uit zonder enige moeite.

Een ontkalker beschermt uw leidingen

De kalk in hard water kan ook in uw leidingen terechtkomen, waardoor deze gemakkelijker en sneller verstopt raken. Door een ontkalker te kopen, kunt u uw leidingen beschermen. U zult minder verstoppingen hebben en minder vaak een loodgieter hoeven te bellen. Uw leidingen zullen ook langer meegaan.

Verminder de noodzaak van intensief wassen

Tot slot hoeft u met een ontkalker minder intensief te wassen met uw wasmachine. Omdat het beter werkt, hebt u minder zeep nodig bij het wassen, en hoeft de wasmachine minder heet te draaien of minder lang te draaien. Dit bespaart ook geld omdat uw kleren langer meegaan. Een ontkalker houdt niet alleen de kleuren van uw kledingstuk levendiger, maar zorgt er ook voor dat het materiaal er goed blijft uitzien. Dit betekent dat u er altijd goed uitziet zonder dat u regelmatig nieuwe kleren hoeft te kopen.

Tip: bespaar niet op uw ontkalker

Zoals u ziet, biedt de aanschaf van een professionele ontkalker vele voordelen. Hoe beter de kwaliteit van het toestel dat u koopt, hoe meer profijt u ervan zult hebben. Dit betekent eenvoudigweg dat de besparingen met een duurder toestel groter zullen zijn dan met een goedkoper toestel, aangezien een duurder toestel beter zal werken. Daarom raden wij u aan niet te beknibbelen op de aanschaf van een ontkalker. Het is beter iets meer geld uit te geven voor dit toestel, zodat u nog meer van de voordelen van ontkalker kunt genieten. Hoe duurder het toestel, hoe sneller uw investering zichzelf terugbetaalt.

Ontkalkers 2023 - Ontkalkers
Ontkalkers - mei 2023

Hoe werkt een ontkalker? Leer alles over hoe ontkalkers werken

Hoewel drinkwater er in heel België vrijwel hetzelfde uitziet, is het niet overal hetzelfde. Er is een onderscheid tussen hard en zacht water. Maar wat is het verschil tussen de twee soorten? Hard water is water dat rijk is aan calcium en magnesium. Zacht water daarentegen is meestal behandeld om alle calcium en magnesium te verwijderen. Hard of zacht water – het kan een groot verschil maken welk type water uit uw kraan komt.

De grote hoeveelheid kalk in hard water leidt tot kalkaanslag. Dit heeft gevolgen voor de tegels in uw badkamer, de douchecabine, de kranen en de huishoudelijke apparaten. Niet alleen moet u veel tijd besteden aan het poetsen van uw badkamer en kranen, maar kalkaanslag kan er ook toe leiden dat de interne mechanismen van de kranen kapot gaan. Ook huishoudelijke apparaten die water gebruiken, kunnen door kalkaanslag worden aangetast. Zoals de vaatwasser, de wasmachine, de waterkoker en het koffiezetapparaat. Bovendien kan het drinken van hard water gedurende lange perioden schadelijk zijn voor uw gezondheid. Jonge kinderen zijn hier bijzonder vatbaar voor.

Als u ook in een gebied met hard water woont, kunt u voorkomen dat er hard water uit uw kranen komt door een ontkalker te installeren. Het maakt niet uit waar je woont of wat voor soort huis, een ontkalker kan overal worden geïnstalleerd.

Hoe werkt een ontkalker in het algemeen?

Een ontkalker is de oplossing als er hard water uit uw leidingen komt. De specifieke taak van een ontkalker is om hard water om te zetten in zacht water. De meest logische plaats voor een ontkalker is waar de waterleiding uw huis binnenkomt. Dit is meestal de meterkast. Op die manier wordt hard water rechtstreeks in ontkalker opgevangen en omgezet in zacht water. Het zachte water stroomt vervolgens door de andere waterleidingen in uw huis en u kunt overal genieten van de voordelen.

Hoewel een ontkalker nauwelijks onderhoud vergt, is er toch één punt waar u op moet letten. Juist omdat je zelf niet veel onderhoud hoeft te plegen, onderhoudt een ontkalker zichzelf door zout te regenereren. Daarom is het belangrijk het zoutgehalte in ontkalker regelmatig te controleren en zo nodig bij te vullen. Moderne ontkalkers geven aan wanneer regeneratiezout moet worden bijgevuld. Van tijd tot tijd moet u ook het zoutreservoir reinigen om het opgehoopte zout te verwijderen.

Verschillende soorten ontkalkers en hoe ze werken

Een ontkalker kan op verschillende manieren hard water in zacht water veranderen. Er zijn verschillende soorten ontkalkers. Sommige methoden zijn minder effectief dan andere. Als u wilt weten welke ontkalker het beste is voor uw situatie, is het handig om te weten welke soorten ontkalkers er op de markt zijn.

Ionenwisselaar ontkalker

De meeste ontkalkers werken op basis van ionenuitwisseling. Dit is het type ontkalker dat u het vaakst zult tegenkomen bij uw zoektocht naar een geschikt toestel. Ionenwisseling is niet voor niets het meest gekozen type ontkalker, omdat het het meest effectief is in vergelijking met andere typen ontkalkers. Maar wat houdt ionenwisseling eigenlijk in?

Eerst en vooral moet u weten hoe deze ontkalker werkt. In ontkalker bevindt zich een reservoir gevuld met harskorrels. Deze harskorrels hebben de eigenschap calcium- en magnesiumionen te absorberen. Dit zijn de mineralen die in hard water voorkomen en kalkaanslag veroorzaken. Zodra hard water uit de kraan in ontkalker stroomt, houden al deze harskorrels de calcium- en magnesiumionen vast en worden natriumionen aan het water toegevoegd. Dit is de zogenaamde ionenuitwisseling die in ontkalker plaatsvindt en hard water omzet in zacht water.

Het is waar dat de harsbolletjes na enige tijd verzadigd raken en er alleen nog kalk in de kern van de harsbolletjes overblijft. Daarom is het zo belangrijk om tijdig regenereerzout aan ontkalker toe te voegen. Regeneratiezout wordt gebruikt om pekel te produceren waarmee ontkalker de container met de harsbolletjes spoelt (regenereert). Hierdoor wordt alle kalk in de harskern weggespoeld, zodat de harsbolletjes opnieuw een optimale ionenuitwisseling kunnen uitvoeren. Het verontreinigde zoute water wordt in de riolering geloosd en komt niet in uw waterleiding terecht.

Omgekeerde osmose ontkalker

Een omgekeerde osmose ontkalker is zeer doeltreffend, maar niet echt geschikt voor particuliere huishoudens. De reden hiervoor is dat hard water zodanig wordt gezuiverd dat meer dan 97% van alle mineralen en zouten uit het water worden verwijderd. Bacteriën en virussen worden ook volledig uit het water verwijderd. U krijgt een zeer zacht osmosewater, maar het is niet geschikt voor menselijke consumptie. Alle stoffen, ook al zijn ze slechts gering, die in leidingwater aanwezig zouden moeten zijn, worden verwijderd. Een ontkalker op basis van omgekeerde osmose wordt daarom vooral gebruikt in de industrie en laboratoria waar extreem zuiver water nodig is.

Maar hoe wordt hard water omgezet in osmosewater? Hard water dat ontkalker binnenkomt, passeert verschillende filters en wordt tenslotte onder hoge druk door een zeer fijn membraan geperst. Zowel de filters als het membraan houden alle stoffen in het water vast en zorgen voor uiterst zuiver water. Een nadeel van omgekeerde osmose ontkalkers is dat ze duurder zijn dan ionen uitwisselende ontkalkers. Bovendien kan slechts een kleinere hoeveelheid zacht water worden geproduceerd, wat op piekmomenten kan leiden tot tekorten in de huishoudens.

Elektromagnetische ontkalker

Een methode die niet wordt aanbevolen is een elektromagnetische ontkalker. Dit is een goedkope manier om water te ontharden, maar het effect ervan is niet wetenschappelijk bewezen. Het werkt op basis van sterke magneten die rond de waterleidingen moeten worden geklemd. Leveranciers van elektromagnetische ontkalkers beweren dat de elektromagnetische straling het kalkgehalte van het water zal verlagen. Aangezien dit niet wetenschappelijk bewezen is, moet u dit vooral als een verkoopargument beschouwen. Het is bewezen dat de samenstelling van het water ongewijzigd blijft. Het gehalte aan calcium en magnesium in het water blijft gelijk en kan niet worden veranderd door elektromagnetische straling. Het is daarom beter geen elektromagnetische ontkalker te kopen.

Hard water ontharden met polyfosfaten

Tenslotte is er een ontkalker die polyfosfaten gebruikt. Het water stroomt door verschillende bekkens gevuld met polyfosfaatkristallen. Dit is een zeer doeltreffende methode, maar niet geschikt voor privé-gebruik. Dit komt doordat het water met chemicaliën wordt onthard en daardoor niet geschikt is voor menselijke consumptie. Deze methode is echter zeer geschikt voor allerlei industriële toepassingen. In zwembaden wordt deze methode vaak gebruikt om te voorkomen dat de chloortanks worden aangetast door kalkaanslag.

De beste keuze: ionen uitwisselen ontkalker

Als u eenmaal de bovenstaande methode hebt doorlopen, is het gemakkelijk om tot een conclusie te komen over welke methode het beste is voor uw huis. Een ontkalker op basis van omgekeerde osmose en ionenuitwisseling is niet echt geschikt voor thuisgebruik. Een elektromagnetische ontkalker is niet betrouwbaar en de resultaten zijn nooit wetenschappelijk bewezen. Alleen ionen uitwisselende ontkalkers zorgen voor perfect zacht water, veilig en zonder het gebruik van chemicaliën.

Als u een ionen uitwisselen ontkalker wilt kopen, hebt u de keuze tussen een mechanische en een elektronische ontkalker. Deze keuze kan belangrijk zijn en heeft te maken met het regenereren van ontkalker, het spoelen met zout water om de harskorrels te ontdoen van kalkaanslag. Beide typen hebben hun voor- en nadelen, en u moet het type kiezen dat bij uw situatie past.

Een mechanische ontkalker werkt met waterdruk. Dit betekent dat er geen extra energie nodig is voor de regeneratie, wat u op lange termijn geld kan besparen. De mechanische ontkalker meet de hoeveelheid onthard water en bij een bepaalde waarde begint ontkalker het regeneratieproces. Dit is ook het geval wanneer er geen water wordt gebruikt, bijvoorbeeld omdat u op vakantie bent. De elektronische ontkalker werkt op elektriciteit en heeft een intelligent ingebouwd systeem met een kalender. Hier kunt u zelf bepalen wanneer de regeneratie moet plaatsvinden. Zo kunt u onnodig spoelen vermijden. De elektronische ontkalker is ook iets goedkoper in aanschaf.

Vraag nu uw offertes aan en vergelijk prijzen en modellen

Misschien heeft u problemen met het vinden van de juiste leverancier van ontkalkers? Dan bent u op de juiste website terechtgekomen. Hier kunt u bij verschillende plaatselijke leveranciers een offerte aanvragen, die u vervolgens in uw mailbox ontvangt. Op basis van deze offertes kunt u gemakkelijk de verschillende modellen ontkalkers en hun prijzen vergelijken. Het vergelijken en kopen van een ontkalker is nog nooit zo eenvoudig geweest. U hoeft zich geen zorgen te maken over de installatie, want bijna alle leveranciers zullen ontkalker bij u thuis installeren. Dus vul uw gegevens in en u ontvangt spoedig de eerste aanbiedingen in uw mailbox.

Ontkalkers 2023 - Ontkalker
Ontkalkers - mei 2023

Wat is de waterhardheid in uw gemeente?

In Vlaanderen is de waterhardheid niet overal dezelfde, omdat de bodem niet overal evenveel mineralen bevat. De zandgronden in Noord-Limburg leveren relatief zacht, kalkarm water, terwijl de kleiachtige gronden in Zuid-Limburg het calciumgehalte van het leidingwater aanzienlijk verhogen. In West-Vlaanderen en Antwerpen is het grondwater in veel gemeenten middel hard. In grote delen van Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant is het grondwater vrij hard en in sommige gemeenten zelfs zeer hard. In totaal heeft bijna 80% van de huishoudens in Vlaanderen middel hard tot hard leidingwater.

In principe kunt u de waterhardheid in uw gemeente te weten komen bij het bedrijf dat het leidingwater distribueert. De door de waterleveranciers verstrekte informatie is echter gebaseerd op algemene cijfers van hun distributienet. Om precies te weten hoe hard het water is dat uit uw kranen stroomt, moet u het water testen. Met de juiste informatie kunt u gemakkelijker bepalen welke ontkalker het beste is voor uw huis.

Wat is waterhardheid?

Het water dat waterleidingbedrijven uit putten halen, heeft vaak een lange reis achter de rug. Onderweg worden verschillende stoffen uit de grond opgenomen, waaronder calcium en magnesium. Aangezien deze twee mineralen een harde structuur hebben, wordt het water ook hard genoemd. De hardheid van leidingwater wordt dus bepaald door de hoeveelheid calcium en magnesium die het bevat.

In België wordt de hardheid van water gewoonlijk uitgedrukt in Franse graden (°f). 1 °f betekent dat 1 liter water 10 milligram calcium en magnesium bevat. Op basis van de °f-waarde is een schaal gemaakt die aangeeft hoe hard het leidingwater is:

Tot 7 °f, is het water zeer zacht.
Tussen 7 °f en 15 °f, is het water zacht.
Tussen 15 °f en 30 °f wordt het water medium hard genoemd.
Tussen 30 °f en 45 °f, is het water hard.
Boven 45 °f is het water erg hard.

Franse graden (°f) worden vaak ook Franse hardheid (fH) genoemd. Deze waarden zijn precies hetzelfde.

Sommige gemeenten gebruiken Duitse graden °D als norm voor de hardheid van water. Om Franse graden om te rekenen naar Duitse graden, 1 °D = 1,78 °f. Als er staat dat de waterhardheid 10 Duitse graden is, kunt u dit gemakkelijk omrekenen naar ongeveer 18 Franse graden.

Is hard water schadelijk?

Stel dat uw leidingwater een hardheid heeft van 40 °f. Als u 1 liter water per dag drinkt, neemt u onmiddellijk 400 mg (0,4 gram) calcium en magnesium op. Gelukkig zijn deze mineralen heel goed voor het lichaam. Calcium versterkt de botten en magnesium helpt de spijsvertering. Hard water drinken is dus niet schadelijk voor de gezondheid, maar het smaakt mineraal en een beetje bitter. Daarom drinken de meeste mensen liever water uit flessen en nemen ze calcium en magnesium in via de voeding of via tabletten.

De echt negatieve effecten van hard leidingwater worden pas merkbaar wanneer het water wordt verwarmd of intensief in contact komt met lucht. Als dit gebeurt, vormt zich calciumcarbonaat, ook wel kalk genoemd, en magnesiumcarbonaat. Deze witte vaste stoffen zetten zich af op douchekoppen, kranen, tegels en sanitair keramiek. Kalksteen veroorzaakt ook afzettingen in waterleidingen, boilers, wasmachines en waterkokers. De deeltjes zijn ook hinderlijk voor haar, huid en kleding.

Hoe meet of test je de waterhardheid?

Er zijn verschillende manieren om de hardheid van uw leidingwater zelf te meten. Sommige tests zijn nauwkeuriger dan andere.

Zeepproef (niet erg nauwkeurig): Vul een maatbeker met ongeveer 20 cl water en voeg een paar druppels groene zeep toe. Schud het bekerglas goed. Als er veel schuim is, is het water zacht. Als er nauwelijks schuim is, is uw leidingwater hard.

Teststrook (redelijk nauwkeurig): Voor deze test moet u een teststrook kopen. Houd de strip een paar seconden onder de kraan. Wacht dan ongeveer een minuut om te zien welke kleur de strip heeft gekregen. De hardheidsgraad die met deze kleur overeenkomt, is op de verpakking aangegeven (op de schaal van °f).

Valtest (nauwkeurig): Voor deze test moet u een speciale testvloeistof kopen. Vul de bijgeleverde buis met 10 cl water en voeg al schuddend één druppel per keer toe. Doe dit tot het water groen wordt. Het aantal druppels dat u moet toevoegen, geeft de hardheid van het water aan. Elke druppel komt overeen met 1 °f.

Testkit (zeer nauwkeurig): Een testdoos bevat 3 verschillende vloeistoffen (blauw, geel en kleurloos) en een reageerbuis. Bij deze proef doet u druppels van de vloeistoffen in een bepaalde volgorde en hoeveelheid in het water. De instructies beschrijven duidelijk de procedure en u kunt ook lezen hoe u het resultaat moet beoordelen. Met deze test kunt u de hardheid van het leidingwater bepalen.

Hoe belangrijk het is om de waterhardheid te kennen

Als u het calcium- en magnesiumgehalte van uw leidingwater kent, kunt u beslissen wanneer u een ontkalker moet kopen. De enige taak van dit apparaat is om deze mineralen uit het water te halen. In het algemeen wordt aanbevolen een ontkalker te installeren wanneer de waterhardheid 25 °f of hoger is. Als de hardheid van uw leidingwater tussen 15 °f en 25 °f ligt, kunt u zelf beoordelen of een ontkalker nodig is of niet. Als uw leidingwater van nature zachter is dan 15 °f, is een ontkalker meestal overbodig.

De hardheidsgraad van uw water kennen is ook nuttig bij het kiezen van de juiste ontkalker. Het is gemakkelijker om te beslissen over het type ontkalker: een magnetische ontkalker of een ionenuitwisselenontkalker. In België zijn ionen uitwisselende ontkalkers het populairst. In dit systeem verwijdert een harsfilter calcium en magnesium uit het leidingwater. Afhankelijk van de hardheid van het water en het gemiddelde waterverbruik van uw huishouden, bepaalt u welke capaciteit de harsfilter (cilinder) moet hebben. Hier kunt u kiezen voor een ontkalker met een enkele of dubbele filter. U kunt ook het regeneratiesysteem van het toestel en het volume van het zoutreservoir aanpassen aan de hardheid van het water.

Het verschil tussen hard en zacht water

De meeste ontkalkers ontharden het leidingwater tot een waarde van ongeveer 5 °f. Dit wordt de resterende hardheid genoemd. De resterende hardheid is bewust gekozen omdat water zonder calcium en natrium (0 °f) ook enkele nadelen heeft. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen hard en zacht water.

Smaak: Zacht water van 5 °f tot 15 °f heeft een neutrale smaak en is aangenaam om te drinken. Een hoger calcium- en natriumgehalte geeft het water een minerale nasmaak. Hoe harder het water, hoe scherper de nasmaak. Anderzijds is zeer zacht water van minder dan 5 °f ook niet ideaal om te drinken. Door het gebrek aan mineralen, voelt het water wat kleverig aan.

Comfort: Hard douchewater is oncomfortabel voor het lichaam en kan huid en haar uitdrogen.

Gebruik van zeep: Calcium reageert snel met zeep. Wanneer leidingwater hard is, binden detergenten eerst de kalk voordat ze zich kunnen concentreren op vet en vuil. U zult dus meer waspoeder, afwasmiddel, douchezeep en afwasmiddel gebruiken. Zeer zacht water heeft ook een nadelig effect op zepen. Waspoeder en douchezeep in het bijzonder lossen slechts met moeite op in zeer zacht water. Uw zeepproducten zullen het best werken met een waterhardheid tussen 10 °f en 20 °f.

Kalkaanslag: Hard water vormt een aanslag op bijna alles waar het mee in contact komt. Waar het water wordt verwarmd, verloopt het proces sneller: douchekoppen raken verstopt, kranen en tegels verliezen hun glans, en elektrische apparaten gaan sneller stuk. Hoe zachter uw leidingwater is, hoe minder last u zult hebben van kalkaanslag.

Energieverbruik: De geleidelijke opbouw van kalkaanslag heeft ook een negatief effect op het energieverbruik van wasmachines, waterkokers en boilers. Door kalkafzetting moeten deze apparaten harder werken om hetzelfde resultaat te bereiken. Afhankelijk van de hardheid van het leidingwater kan uw elektriciteitsrekening 15 tot 50 procent hoger uitvallen.

Ontdek de voordelen van een ontkalker

De installatie van een ontkalker in uw leidingnet lost alle comfort problemen op die door hard water worden veroorzaakt. Het apparaat verzacht het water tot ongeveer 5 °f, zodat u de volgende voordelen in uw huis zult ervaren:

Geen kalkaanslag op uw douchekoppen, badkamertegels, kranen en ander sanitair. Ook neerslaat er nauwelijks kalkaanslag in uw elektrische apparaten, zodat ze jarenlang meegaan. De leidingen in uw waterleidingnet zullen ook niet verstopt raken en stollen door kalkafzetting. Energiebesparing omdat uw wasmachine en boiler optimaal kunnen werken zonder kalkaanslag. Bespaar op zeep (waszeep, douchezeep, enz.) en wasmiddelen. Deze producten werken doeltreffender in zacht water. Het water in de douche en de badkuip voelt aangenaam aan op uw lichaam en haar. Zacht drinkwater is vergelijkbaar met gebotteld water. Er is echter een verschil tussen water dat van nature zacht is en water dat door een ontkalker is onthard. Tijdens het ontharden worden calcium- en magnesiumionen omgezet in natriumionen, die beter bekend zijn als zout. De hoeveelheid zout in onthard water is echter minimaal. Het heeft geen invloed op de smaak en is geen probleem voor mensen die een zoutarm dieet volgen.

Op deze website kunt u prijzen vergelijken voor ontkalkers (bedrijven) bij u in de buurt.

Wij maken het u gemakkelijk om de juiste ontkalker tegen de beste prijs te kopen. Nadat u eenvoudigweg uw behoeften hebt aangegeven, krijgt u een overzicht van de meest geschikte ontkalkers die door bedrijven in uw regio worden aangeboden. U ziet ook meteen de prijzen van de toestellen. Op deze manier kunt u de ideale ontkalker voor uw huis kopen tegen de laagst mogelijke prijs en genieten van heerlijk zacht water.

Ontkalkers 2023 - Ontkalkers Aqua Service
Ontkalkers - mei 2023

Ontkalkers