Leidingwater Ontkalken | Aqua Service

Ben je op zoek naar de beste waterverzachter? Kies dan voor een Aqua Service waterontharder, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Waterverzachters
Leidingwater Ontkalken

Waarom leidingwater ontkalken een goed idee is

Voorkomen is beter dan genezen: het nut van een waterverzachter

Een waterverzachter haalt overbodig calcium uit het leidingwater. Dit levert heel wat voordelen voor ons lichaam en het milieu. Daarnaast kan je met een waterverzachter ook heel wat besparen op lange termijn. Uw leidingwater ontkalken is geen overbodige luxe. Als je thuis hard water hebt zal je daar vroeg of laat de prijs voor betalen.

Leidingwater Ontkalken - Zacht Water Voordelen

Leidingwater Ontkalken – zacht water verkrijgen

Waarvoor dient een waterverzachter?

Een waterverzachter filtert kalk uit leidingwater door middel van ionenwisselwerking. Kalkaanslag veroorzakende elementen geraken zo niet meer in de waterleidingen. Dat resulteert in zacht water overal in huis. Zo kan u 24 uur per dag genieten van zacht water. Het zal u verlossen van heel wat kwalen. Kalk richt veel schade aan, zichtbaar en onzichtbaar. Vaak moeten mensen dit eerst ondervinden voor ze er iets aan kunnen doen. Eenvoudig weg omdat ze niet op de hoogte zijn. Zonde van het geld. Lees verder en ontdek waarom uw leidingwater ontkalken zoveel verschil kan maken.

Leidingwater ontkalken: hoe doet een waterverzachter dat?

De waterverzachter bindt de kalkdeeltjes chemisch aan zich. Dat gebeurt in de filter van de waterverzachter. Die filter is gevuld met negatief geladen harsdeeltjes. Die harsdeeltjes trekken de positief geladen kalkdeeltjes uit het leidingwater aan. Zo blijft de kalk achter in de filter en kan die niet verder doorstromen met het leidingwater. Dankzij die ionenwisselwerking kan ment het leidingwater ontkalken. Dat gebeurt dan ook nog eens op een heel eenvoudige manier. Net als alle filters zal de filter vroeg of laat vol zitten. Wanneer de filter verzadigd is moet die natuurlijk gereinigd worden. Je hoeft hem dus niet te vervangen. Dat is nu net het geniale aan een waterverzachter: de filter reinigt zichzelf! Dit noemt men ‘regeneratie’.

De regeneratie van een waterverzachter

De regeneratie gebeurt door middel van een spoeling met behulp van regeneratiezout. Dat is een speciaal soort zout. De samenstelling is helemaal anders dan keukenzout. Keukenzout is sterk bewerkt. Regeneratiezout is heel puur en onbewerkt. Het komt bijna recht uit de natuur.

Leidingwater Ontkalken - Onthardingszout

Leidingwater Ontkalken – zuiveringszout

De kalk wordt zo van de hars gescheiden en de harde elementen worden afgevoerd. Het toestel moet dus ook op uw afvoer aangesloten worden. Dit spoelwater mag immers niet doorstromen naar uw waterleidingen. De meeste toestellen op de particuliere markt werken volgens dit principe.

Er bestaan wel verschillende systemen om die regeneratie te organiseren. Mechanisch, via een klok, een kalender of vanaf een bepaald verbruikt volume. Of elektronisch, met sensoren. Er bestaan tegenwoordig ook heel geavanceerde toestellen met intelligente software. Dergelijke toestellen kunnen de hardheid van het water meten. Ze houden ook bij hoeveel u verbruikt en waarschuwen u wanneer uw zout aangevuld moet worden. Welk systeem het meest geschikt is hangt af van uw waterverbruik en de grootte van uw woning.

Voordelen van leidingwater ontkalken

Een waterverzachter biedt heel veel voordelen, o.a. voor de duurzaamheid van het huis. Ook voor het milieu en de vitaliteit en bescherming van ons lichaam. Ontdek hier de vele voordelen van leidingwater ontkalken:

Beschermt toestellen met een warmtewisselaar

Boilers, strijkijzers, wasmachines en afwasmachines kunnen schade ondervinden door hard water. Waterverzachters produceren zacht water en voorkomen zo kalkaanslag op uw apparaten.

Kalkaanslag heeft geen schijn van kans

Een lagere waterhardheid voorkomt kalkaanslag op leidingen waardoor ze optimaal functioneren en er geen energie verloren gaat. Leidingwater ontkalken voor een betere werking van zepen en onderhoudsproducten. Een waterverzachter doet het gebruik van zeep, glansmiddelen en waspoeder met 25 procent dalen. Omdat deze producten beter werken in zacht water, hebben we er minder van nodig, waardoor we kunnen besparen op huishoudelijke kosten. Bovendien wordt het milieu hierdoor minder belast.

Kalkvrij sanitair dankzij een waterverzachter

Hard water zorgt voor kalkaanslag in ruimtes en op oppervlaktes die in direct contact met water staan, zoals sanitair. Zacht water laat geen sporen na waardoor er minder intensief gepoetst moet worden.

Leidingwater ontkalken leidt tot een verminderde energiefactuur

Leidingen die geplaagd worden door kalkaanslag functioneren minder, daardoor stijgt het energieverbruik. Daarbij heeft kalk ook een isolerende werking. Daardoor gaat er veel energie verloren. Met een waterverzachter wordt aanslag voorkomen, leidingen en apparaten functioneren optimaal en vragen minder onderhoud.

Glanzend haar en een stralende huid

Zacht water is goed voor de huid en het haar. De natuurlijke huidoppervlakte wordt beschermd, poriën verstoppen niet. Dat is wel het geval bij hard water. Het lichaam kan dan niet goed hydrateren. Door dat er kalk achterblijft op de huid, geraken de poriën verstopt. Zo kunnen de natuurlijke oliën hun werk niet doen. Huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis kunnen hierdoor verergeren. Het haar blijkt ook meer te glanzen wanneer men doucht met zacht water. Een aangenaam neveneffect van leidingwater ontkalken.

De installatie en het onderhoud van uw waterverzachter

De enige voorwaarde voor de installatie van een waterverzachter, is dat er voldoende ruimte moet zijn. Daarnaast moet je hem kunnen aansluiten op uw waterleiding en op uw afvoer. Verder hoef je alleen op tijd en stond het zout aan te vullen. Tenslotte is ook een jaarlijks onderhoud van belang. Geef uw toestel de zorg die het verdient en u zal er 20 tot 25 jaar van kunnen genieten.

Leidingwater Ontkalken - Waterontharders

Leidingwater Ontkalken – waterontkalkers

Is leidingwater ontkalken milieuvriendelijk?

Soms blijkt dat mensen twijfelen over de aankoop van een waterverzachter. Ze vragen zich af of het wel milieuvriendelijk is? Het geloosde ‘pekelwater’ na de regeneratie zou bijvoorbeeld slecht zijn voor het milieu. Er wordt inderdaad natriumchloride gebruikt maar dit wordt verdund door de rest van het afvalwater. Het milieuvervuilende effect is verwaarloosbaar. Eigenlijk is een waterverzachter juist erg milieuvriendelijk:

  • het is een energiezuinig toestel: huishoudapparaten verbruiken minder, de centrale verwarming werkt optimaal
  • doet het gebruik van schadelijke detergenten dalen
  • minder afval

Alleen maar voordelen met een waterverzachter

Twijfel je nog om een waterverzachter te kopen? Daar is geen reden toe. De vele tevreden klanten zijn daar het beste bewijs van. Wie al een waterverzachter heeft, zal er u zeker ook een aanraden. Uw leidingwater ontkalken heeft alleen maar voordelen. Laat u wel adviseren door een specialist. Die zal uitzoeken welk type toestel voor u het meest geschikt is.

Aqua Service Waterverzachter Prijs