Kalkaanslag Verwijderen | Aqua Service

Ben je op zoek naar de beste waterverzachter? Kies dan voor een Aqua Service waterontharder, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Waterverzachters
Kalkaanslag Verwijderen

Hard water ontharden en kalkaanslag verwijderen

Hoe hard water ontharden

Hard water is nefast voor uw wooncomfort. Het heeft allerlei nadelen, o. a. voor uw textiel, uw waterleidingen, huishoudapparaten en tal van andere zaken in uw huishouden. Daarbij heeft het onrechtstreeks ook een negatieve impact op het milieu. Bij kalkaanslag verwijderen  worden agressieve detergenten en antikalkproducten gebruikt.

Kalkaanslag Verwijderen - Verkalkte Wasmachine

Kalkaanslag Verwijderen – verkalkte wasmachine ontkalken

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw leidingwater niet langer hard is, is door uw leidingwater te ontharden. Dat kan met een waterverzachter. Zo is kalkaanslag verwijderen verleden tijd. Met een waterverzachter voorkomt u dat kalk uw woning kan aantasten. Een waterverzachter haalt mineralen zoals calcium en magnesium uit het water. Zo verkrijgt u zacht water. Zacht water bevat geen schadelijke stoffen die uw waterleidingen of andere apparatuur in huis kunnen aantasten of ontsieren.

De strijd aangaan met hard water

In sommige regio’s is de aanwezigheid van hard water talrijker dan in andere. Geen nood als u in een dergelijk gebied woont. U hoeft niet te verhuizen om aan hard water te ontsnappen. Door het water te ontharden met een waterverzachter hebt u zelf de controle over de kwaliteit van uw water in handen. Een waterverzachter is een systeem die het water filtert om onoplosbare stoffen zoals kalk en magnesium uit het water te halen en het water zo zuiverder maakt. Een waterverzachter kan eenvoudig geïnstalleerd worden en bestaat in verschillende vormen, formaten en types. Het is dan ook belangrijk om u vooraf goed te informeren over welk type het best bij uw huishouden en binnen uw budget past.

Hoe werkt een waterverzachter?

Als u iets koopt wil u natuurlijk weten wat de voordelen zijn maar ook hoe het werkt.

Kalkaanslag Verwijderen - Waterverzachter Aqua Service

Kalkaanslag Verwijderen – waterverzachter kopen

Een waterverzachter functioneert als een kleine waterzuiveringsinstallatie en wordt ook wel een waterontkalker genoemd, aangezien kalkaanslag verwijderen of voorkomen zijn taak is. In de filter zitten harskorrels. Door middel van ionenwisselwerking trekken negatief geladen harsdeeltjes positief geladen kalkdeeltjes aan. Zo blijft de kalk achter in de filter terwijl de rest van het water verder door de leidingen stroomt. Door middel van een zoutspoeling wordt de filter dan weer schoongespoeld. Een waterverzachter heeft dus ook altijd een zoutreservoir. Het zout weekt de kalk in de harsfilter weer los. Dit laatste proces van ontharden wordt de regeneratie genoemd. Daarna start de cyclus van het ontharden gewoon weer opnieuw. Met een waterverzachter kan u kalkaanslag verwijderen dus volledig voorkomen.

De regeneratie of de spoeling van de waterverzachter

Het spoelen van de harsfilter of de regeneratie wordt automatisch door de waterverzachter uitgevoerd. De manier waarop de regeneratie uitgevoerd wordt, verschilt van toestel tot toestel. Ofwel start de regeneratie na een bepaalde ingestelde tijd, ofwel vanaf een bepaalde hoeveelheid onthard water. De manieren van regenereren is afhankelijk van uw verbruik. Tijdens het regenereren kan u tijdelijk geen zacht water verkrijgen. Deze periode duurt slechts een half uur tot een uur. De meesten mensen kiezen ervoor om de regeneratie ’s nacht te laten gebeuren. Zo hebben ze de dag erna weer ononderbroken zacht water ter beschikking. De voorraad zacht water is dus oneindig.

Hoe vaak moet de filter gespoeld worden?

De frequentie van de spoeling hangt grotendeels af van hoeveel water er gebruikt wordt, en ook van het type systeem. Sommige filters maken gebruik van een kalender om spoelingen door te voeren, waarbij ze op vaste tijdstippen gaan regenereren. Andere maken gebruik van een meter, die op basis van de hoeveelheid water bepaalt of er al dan niet gespoeld moet worden. Ook belangrijk om te weten, is dat het spoelwater door het riool afgevoerd wordt. Dit komt dus nooit in uw watersysteem terecht. Dit spoelwater is volledig onschadelijk voor het milieu.

Een extra zoutreservoir voor kleinere ruimtes

Het zoutreservoir zit altijd in het systeem verwerkt. Er zijn ook modellen met een extern reservoir. Dit is vooral handig in kleinere huishoudens of gebouwen. Zo kunt u de waterverzachter bijvoorbeeld in de kruipruimte plaatsen en het zoutreservoir een aantal meter verder, waar meer plaats is.

Kalkaanslag verwijderen of vermijden: de voordelen van een waterverzachter

Nu de werking van een waterverzachter duidelijk is, kan u zich afvragen welke meerwaarde het u kan bieden. Hieronder volgen enkele voordelen.

1. Verwarmingselementen werken optimaal

Kalk in water hoopt zich na verloop van tijd op in waterleidingen maar bijvoorbeeld ook in radiatoren of in toestellen die met water werken.

Kalkaanslag Verwijderen - Kalkaanslag Douchekop

Kalkaanslag Verwijderen – verkalkte douchekop ontkalken

De kalk vormt een steeds dikkere laag op de verwarmingselementen zodanig dat de kalkaanslag verwijderen bijna niet meer mogelijk is. Daarnaast heeft kalk een isolerende werking, dus hoe dikker de kalklaag, hoe minder efficiënt een radiator zijn warmte kan afgeven en hoe méér die dus moet werken om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit dalende rendement kan tot een sterk verminderde efficiëntie leiden, met dus hogere stookkosten als gevolg. Een waterverzachter helpt u dit te vermijden.

2. Gebruik van zeep en detergenten verminderen

Water ontharden zorgt ervoor dat u minder zeep en reinigingsmiddelen moet gebruiken. De kalk in hard water vermindert immers de werking van zeep, waardoor u uiteindelijk méér moet gebruiken voor hetzelfde effect. Dit geldt trouwens ook voor glasreinigingsmiddelen en waspoeders. Dankzij een waterverzachter kan u tot wel 30 % minder van deze middelen gebruiken.

3. Textiel en toestellen gaan langer mee

Alle apparaten waar water doorheen stroomt, lijden onder de hardheid van water. Denk daarbij aan wasmachines en koffieapparaten, die geteisterd kunnen worden door de kalkaanslag. Middelen zoals azijn worden vaak gebruikt om kalk te bestrijden, mensen vergeten echter dat ook azijn zelf het materiaal kan beschadigen. Een waterverzachter biedt enkel voordelen voor de levensduur van toestellen. Kleding en textiel die gewassen zijn in wasmachines waarbij hard water werd gebruikt zien ook af van de kalk. Vaak blijft er een soort verkleurd laagje op liggen en voelt de kledij hard aan. Een waterverzachter lost dit probleem op door het water zacht te maken, en logischerwijs dus ook uw kledij.

Kalkaanslag verwijderen is voltooid verleden tijd

Deze, en nog veel meer voordelen kan een waterverzachter u bieden. Kalkaanslag verwijderen behoort tot het verleden dus u wint ook tijd bij de schoonmaak. Zo kan u zich op andere zaken concentreren. Bescherm dus uw toestellen en uw waterleidingen, geniet van schoon sanitair. Aarzel niet om een offerte aan te vragen en bescherm uzelf tegen de nadelige gevolgen van kalkaanslag en hard water.

Aqua Service Waterverzachter Prijs