Waterverzachter Kopen | Aqua Service

Ben je op zoek naar het kopen van een waterverzachter? Kies dan voor een Aqua Service waterontharder, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Waterverzachters
Waterverzachter Kopen

Lees 8 redenen waarom een waterverzachter kopen interessant is

In de meeste Europese landen komt er hard water uit de kraan, ook in België. Daarom kan een waterverzachter kopen een gepaste oplossing zijn voor uw kalkprobleem.

Wat veel mensen niet weten, is dat hard water voor tal van problemen kan zorgen. Het kan leiden tot gezondheidskwesties, is een plaag in het huishouden en veroorzaakt allerlei verborgen kosten.

Waterverzachter Kopen

Waterverzachter kopen : steeds aan de beste prijs

Gelukkig kunt u al die problemen voorkomen met een waterverzachter. Dat is een apparaat waarmee u zacht water in uw hele huishouden kunt krijgen.

Waterverzachter kopen

Wat zijn de acht beste redenen om een waterverzachter te kopen?

1. Minder zeep nodig dankzij een waterverzachter

Met hard water heeft u veel meer zeep nodig dan met zacht water. Volgens sommige onderzoeken kan dat verschil oplopen tot wel 75 procent. Dat komt vooral doordat de kalk en andere mineralen in hard water het effect van zeep kunnen aantasten.

Er ontstaat minder schuim en er worden sneller hardnekkige zeepresten gevormd. Zeep functioneert eenvoudig weg slecht in hard water.

Het overmatig gebruik van zeep is slecht voor het milieu. Ook geeft u er al snel behoorlijk veel aan uit, vooral als u speciale shampoos of exclusieve body gels gebruikt. Het effect op huid en haar is ook niet te onderschatten: hoe meer zeep u gebruikt, hoe meer uw huid uitdroogt.

Ten slotte is het schoonmaken en verwijderen van zeepresten voor de meeste mensen een vervelend werkje, vooral als u belang hecht aan een blinkende douche.

Gelukkig is er een oplossing voor al die problemen: waterverzachter.

2. Minder last van verstopte poriën met zacht water

Wist u dat mensen die voor het eerst douchen met water dat onthard is, vaak heel verrast onder de douche vandaan komen? Onthard water voelt namelijk anders aan dan hard water. Omdat alle kalk en mineralen eruit zijn, is voelt het water veel zachter en gladder aan op de huid.

Dat komt omdat die stoffen in hard water de neiging hebben om zich af te zetten op de huid. Die voelt daardoor ruwer aan. Er gebeurt echter nog iets: de poriën kunnen erdoor verstopt raken.

Waterverzachter Kopen - Zachte Huid

Waterverzachter kopen – zachte huid

Er zijn ook mensen die last hebben van een chronisch droge huid door hard water. Zacht water zorgt ervoor dat uw huid op een natuurlijke manier gehydrateerd wordt en helpt eczeem tegen te gaan. Dat betekent dus dat een waterverzachter kopen een uitstekende manier is om uw huid gezond te houden.

3. Zuiverde drinkwater

De kalk in hard water kan geen kwaad voor de gezondheid. Het is echter aangenamer wanneer het water een heldere zuivere kleur heeft. Door de kalk heeft water soms een melkachtige kleur. Onthard water smaakt ook lichtjes anders dan hard water. Het verschil zal u ook opvallen wanneer u thee of koffie drinkt.

4. Onthard water is goed voor uw planten

Kamerplanten houden over het algemeen niet zo van kalk in hard water. Ze zouden meer gebaat zijn indien ze zacht water zouden krijgen. Planten groeien minder goed, ze krijgen gele bladeren bloeien niet. Sommige planten kunnen zelfs doodgaan door een teveel aan kalk dat voorkomt in hard water.

Te veel kalk zorgt er ook voor dat bloempotten en vazen lelijk worden.

Als u er dus van houdt om planten te zien groeien en bloeien, zal u met een waterverzachter ook het verschil merken.

5. Geld sparen dankzij het kopen van een waterverzachter

Uiteraard is de aankoop van een waterverzachter een zekere investering. Wanneer u echter alle voordelen op een rij plaatst, zal u concluderen dat u er op lange termijn alleen maar winst mee doet.

6. Minder kalkaanslag in uw waterleiding

Kalkaanslag is de reden dat veel huishoudelijke apparaten na verloop van tijd stuk gaan. Dat kan bijvoorbeeld een eenvoudige waterkoker zijn, maar ook stoomovens, espressoapparaten en zelfs CV-installaties kunnen aangetast worden door kalkaanslag.

De kosten kunnen snel oplopen wanneer u dure toestellen of waterleidingen moet vervangen. Met een waterverzachter kan dat echter volledig voorkomen worden. Onthard water kan de levensduur van al die zaken fors verlengen. Dankzij een waterverzachter heeft u geen of veel minder last van kalksteen en corrosie.

Afvoeren, kranen, radiatoren e.d. gaan veel langer mee met een waterverzachter. Zo bespaart u uzelf een peperdure rekening van uw loodgieter.

7. Kalksteen voorkomen

Kalksteen vormt zich als kalkhoudend water wordt verhit. Het is een onoplosbaar, bruinig stofje dat zich afzet op leidingen en het binnenwerk van apparaten die water warm maken. Dat gebeurt bijvoorbeeld in uw boiler of wasmachine.

Kalksteen is erg hardnekkig en moeilijk te verwijderen eens het zich gevormd heeft. Dat maakt apparaten minder efficiënt en kost dus meer energie. Ook moeten apparaten vaker vervangen worden. Met zacht water heeft dit probleem niet!

8. Uw was is zachter dankzij een waterverzachter

Om de was zachter te laten aanvoelen, gebruiken veel mensen wasverzachter.

Wist u echter dat een waterverzachter de allerbeste wasverzachter is?

Hard water zorgt ervoor dat de was hard aanvoelt. Kalkdeeltjes zetten zich af op de vezels van uw wasgoed tijdens het wassen. Een waterverzachter is dus ook beter voor uw kledij.

Op die manier kan u wasverzachter achterwege laten en heeft u voortaan altijd natuurlijk zachte was.

Bij zacht water moeten er ook minder wasmiddelen gebruikt worden. U bespaart dus ook op verschillende producten.

Ons advies: koop een waterverzachter voor uw woning

Een waterverzachter kopen is een investering. En, net zoals iedere investering, geldt ook hier: u kunt niet vroeg genoeg beginnen. U betaalt de aankoopkosten maar daarna bespaart u dag in, dag uit. Jarenlang.

U bespaart op zeep, op verwarmingskosten, op de aankoop van apparaten die niet langer verslijten en op loodgieterskosten.

Als u dus nog geen waterverzachter heeft, kan u daar na het lezen van dit artikel misschien verandering in brengen.

Aqua Service Waterverzachter Prijs