Aqua Service Waterverzachter

Ben je op zoek naar de beste waterverzachter? Kies dan voor een Aqua Service waterontharder, de #1 in België.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Waterverzachters
Aqua Service Waterverzachter

Voordelen van een Aqua Service waterverzachter

Aqua Service waterverzachter

Een waterverzachter of waterontharder haalt overbodige calcium uit uw leidingwater. Dit levert heel wat voordelen voor het huishouden, voor ons lichaam en voor het milieu. Daarnaast kan u heel wat besparen op lange termijn.

Aqua Service Waterverzachter - Waterontkalker

Aqua Service Waterverzachter – koppel Aqua Service

Wat doet een Aqua Service waterverzachter?

Een waterverzachter vermindert de hardheid van hard water door een wisselwerking van ionen. De eerste waterverzachters op basis van ionenwisseling werden begin vorige eeuw ontwikkeld specifiek voor industrieën zoals de textiel-, farmaceutische- en voedselindustrie. Intussen heeft het zich ontwikkeld tot een veilige en betrouwbare techniek. Kalkaanslag veroorzakende elementen en harde onderdelen worden uit het water verwijderd wat resulteert in zacht water. De hardheid van water wordt veroorzaakt door een hoge concentratie van calcium- en magnesiumionen. De waterverzachter bindt de ionen chemisch aan zich en voert ze vervolgens af via het riool. Wat overblijft is zacht water, vrij van kalk en harde elementen.

Hoe werkt een Aqua Service waterverzachter?

De waterverzachters werken met een harsfilter die kalk uit water haalt. De waterverzachter wordt meestal aangesloten achter de watermeter. Ionenwisseling is het primaire proces dat het water zachter maakt. Wanneer de harsfilter verzadigd is, treedt het regeneratieproces in werking. Dit gebeurt door middel van een spoeling met zout. De kalk wordt van de hars gescheiden en harde elementen worden afgevoerd. Er bestaan verschillende systemen, een mechanische waterverzachter maakt bijvoorbeeld gebruik van de druk van de waterleiding. Omdat er geen pomp nodig is, is dit een energiezuinige techniek. Er bestaan ook elektronische systemen. Welk systeem het meest geschikt is hangt af van uw verbruik en de grootte van de woning. Een vakman zal uw verbruik samen met u volledig in kaart brengen.

Aqua Service Waterverzachter - Onderhoudswagens Aqua Service

Aqua Service Waterverzachter – onderhoudswagens zoutleverancier

Wat zijn de voordelen van een Aqua Service waterverzachter?

Een Aqua Service waterverzachter biedt heel veel voordelen, o.a. voor de duurzaamheid van het huis en het milieu maar ook voor de vitaliteit en bescherming van ons lichaam.

Verlengt de levensduur van uw toestellen

Hard water is schadelijk voor toestellen met een warmtewisselaar zoals boilers, strijkijzers, wasmachines en afwasmachines. Waterverzachters produceren zacht water en voorkomen zo kalkaanslag op uw apparaten.

Voorkomt aanslag in waterleidingen

Een lagere waterhardheid voorkomt kalkaanslag op waterleidingen waardoor ze optimaal functioneren en er geen energie verloren gaat.

Doet het verbruik van onderhoudsproducten dalen

Een waterverzachter doet het gebruik van zeep, glansmiddelen en waspoeder met 25 procent dalen. Omdat deze producten beter werken in zacht water, hebben we er minder van nodig, waardoor we kunnen besparen op huishoudelijke kosten. Bovendien wordt het milieu hierdoor minder belast.

Beschermt uw sanitair

Hard water zorgt voor kalkaanslag in ruimtes en op oppervlaktes die in direct contact met water staan, zoals sanitair. Zacht water laat geen sporen na waardoor er minder intensief gepoetst moet worden.

Doet uw energiekosten dalen

Daling van energiekosten. Leidingen die geplaagd worden door kalkaanslag functioneren minder,
daardoor stijgt het energieverbruik. Met een waterverzachter wordt aanslag voorkomen, leidingen
en apparaten functioneren optimaal en vragen minder onderhoud.

Een Aqua Service waterverzachter houdt uw huid en haar gezond

Zacht water is goed voor huid en haar. De natuurlijke huidoppervlakte wordt beschermd, poriën
verstoppen niet. Huidaandoeningen zoals eczeem kunnen hierdoor voorkomen worden. Het haar
glanst meer. Zuiver water heeft dus een bijzonder gezonde uitwerking op het lichaam.
Enige voorwaarde bij waterverzachters is dat er ruimte voor moet zijn, dat het regeneratiezout tijdig aangevuld moet worden en dat ze aangesloten kunnen worden op een afvoer.

Stellingen ontkrachten

Waterverzachters kennen meer voordelen dan nadelen. Soms blijkt dat mensen aarzelen over de aankoop vanwege enkele misvattingen. Het geloosde ‘pekelwater’ na de regeneratie zou bijvoorbeeld slecht zijn voor het milieu. Er wordt inderdaad natriumchloride gebruikt maar dit wordt verdund door de rest van afvalwater. Het milieuvervuilende effect is verwaarloosbaar. Ook bestaat het idee dat waterverzachters bacteriegroei bevorderen. In een waterverzachter circuleert het water dagelijks, er is dus geen sprake van stilstaand water. Integendeel, de groei van bacteriën wordt net afgeremd. Er wordt ook beweerd dat de calcium in het drinkwater net goed is
voor de gezondheid. Het is echter zo dat water een ondergeschikte rol speelt bij de inname van calcium. We halen onze calcium vooral uit groenten en fruit.

Een waterverzachter wel of niet kopen?

De installatie van een Aqua Service waterverzachter levert onmiskenbare voordelen op.

Aqua Service Waterverzachter - Waterontkalkers

Aqua Service Waterverzachter – waterverzachters

De prijzen variëren maar de ervaring leert ons dat de goedkopere waterverzachters een kortere levensduur hebben. Koop dus niet de eerste de beste. Het is belangrijk dat uw verbruik goed in kaart gebracht wordt vooraleer u uw keuze maakt. Er bestaan verschillende technieken om uw water te ontharden. Welk type het meest geschikt is voor uw woning hangt van verschillende factoren af. Laat u daarom bijstaan door een Aqua Service vakman. Wij komen bij u langs voor een vrijblijvende offerte op maat.

Aqua Service Waterverzachter Prijs