Antikalksysteem | Aqua Service

Ben je op zoek naar het beste antikalksysteem? Kies dan voor een Aqua Service waterverzachter.

Vraag vrijblijvend en snel je prijsofferte aan (Aqua Service prijzen, modellen en gratis advies):

Aqua Service Systems

Stap 1 van 2 - Uw postcode

Aqua Service Antikalk Systemen
Aqua Service antikalk systemen

De werking van een antikalksysteem: de waterverzachter

Voorkom dure herstellingen dankzij een waterverzachter

Overweeg je om een antikalksysteem zoals een waterverzachter te installeren? Dan moet je zeker met enkele belangrijke factoren rekening houden. Alleen zo kan je een miskoop te vermijden. Daarbij is het belangrijk om de werking van het antikalksysteem zo goed mogelijk te begrijpen. Alleen zo kan je met kennis van zaken de juiste waterverzachter kiezen. Vraag daarbij zeker enkele vrijblijvende offertes aan. Dat helpt je niet alleen om een goede waterverzachter te kiezen. Door prijsoffertes te vergelijken zal je heel wat besparen.

Antikalksysteem - Water Verzachten

Antikalksysteem – water ontharder

Na verloop van tijd hebben al uw huishoudtoestellen en waterleidingen in meer of in mindere mate met kalkaanslag te maken. Een antikalksysteem zoals een waterverzachter kan de levensduur van uw huishoudtoestellen verlengen. Hoe een waterverzachter juist werkt en wat de voor- en nadelen zijn van water ontharden kom je hieronder te weten.

Werking waterverzachter

Een waterverzachter is een eenvoudig antikalksysteem. Het is in staat om in relatief korte tijd hard water te verzachten.

Antikalksysteem - Waterverzachters

Antikalksysteem – waterverzachters

Het merendeel van waterverzachters werken met regeneratiezout. Een waterverzachter met zout werkt volgens het principe van ionenuitwisseling. Calcium – en magnesiumionen worden verbonden aan harsdeeltjes. Die harsdeeltjes zijn de actieve bestanddelen in de harsfilter. Ze zijn negatief geladen, calciumionen zijn positief geladen. Zo worden de deeltjes aan elkaar gebonden. Het water wordt eerst door deze harsfilter geleid. Vervolgens stroomt het verder door. Het water dat verder doorstroomt is van alle kalk ontdaan. De kalkdeeltjes zijn immers in de harsfilter achtergebleven. Is de filter verzadigd, dan moet die gespoeld worden. Dat proces heet regeneratie en gebeurt met behulp van regeneratiezout.

De regeneratie van het antikalksysteem

De regeneratie bij waterverzachters gebeurt automatisch. Het toestel treedt vanzelf in werking. De regeneratie is eigenlijk niks meer dan het schoonspoelen van de filter. Na dit het proces is uw waterverzachter weer in staat om het water te ontharden. Hoe dikwijls uw waterverzachter moet regenereren hangt van verschillende factoren af. O.a. van de capaciteit van het toestel en van de hoeveelheid verbruikt water. De regeneratie gebeurt meestal ’s nachts en duurt ongeveer een half uur.

Enkele voordelen van dit type waterverzachter:

– zetten grote hoeveelheden water om in zacht water

– de beste prijs – kwaliteitsverhouding en een hoge efficiëntie

– eenvoudige werking

– gebruiksvriendelijk, weinig onderhoud

Wat bepaalt de hardheid van uw water?

Of het water bij u thuis hard of zacht is, hangt af van de regio waar u woont. Meer bepaald van de bodemsamenstelling. Ons leidingwater wordt namelijk gewonnen uit grondwater. Het water moet de verschillende aardlagen door. In deze aardlagen zijn heel wat natuurlijke mineralen en zouten aanwezig. Hoe meer mineralen, hoe harder het water dat door je kraan komt. In sommige streken zijn meer van deze mineralen aanwezig dan in andere. Daarbij moet ook rekening gehouden worden met het feit dat het ene waterzuivering bedrijf het drinkwater reeds onthard en het andere niet. Dat kan u navragen bij de gemeente.

Wanneer is het gebruik van een antikalksysteem aan te raden?

Niet iedereen heeft een waterverzachter nodig. Dat hangt van de hardheid van uw water. Hard water is rijk aan magnesium – en calcium. Het is zeker geschikt voor dagelijks gebruik maar is erg schadelijk voor uw apparaten. Waterhardheid wordt meestal uitgedrukt in Franse graden. Hoe harder het water, hoe hoger deze waarde. Bij een waterhardheid vanaf 15 Franse graden wordt kalksteen gevormd. Als u daarboven zit, is een antikalksysteem aangeraden. De hardheid van uw water kan je gemakkelijk zelf testen of laten testen. Vraag raad in uw apotheek, koop tests via het internet of in een doe-het-zelfzaak.

Verleng de levensduur van huishoudtoestellen met een antikalksysteem

Hoe harder uw water, hoe meer schade aan huishoudtoestellen en waterleidingen. Een wasmachine moeten vervangen is een dure aangelegenheid. Hetzelfde geldt voor uw waterleidingen of voor uw centrale verwarming. Hoe meer kalk in water, hoe groter het risico op allerlei verstoppingen. Ook uw kledij ziet ervan af. Kleuren vervagen en de vezels geraken beschadigd. Daarnaast kan ook uw sanitair aangetast worden door kalkaanslag. Kalk ontsiert maar het zet zich ook vast op kranen of in uw douchekop. Een antikalksysteem zal al deze problemen voor u oplossen. Met een waterverzachter maak je komaf met de schadelijke gevolgen van hard water.

Antikalksysteem - Kalk Douchekop

Antikalksysteem – verkalkte douchekop

Overweeg je om een waterverzachter aan te kopen? Overhaast dit dan niet en laat u goed informeren! Het ene antikalksysteem is immers het andere niet. Vraag een aantal vrijblijvende offertes aan. Doe dat alleen bij officieel erkende installateurs. Die staan je met raad en daad bij om de juiste waterverzachter te kiezen. Met zo’n erkende installateur ben je ook zeker van een deskundige installatie.

Aqua Service Waterverzachter Prijs